G4S muutis rahakäitluse hinnakirja avalikuks

AS G4S Eesti muutis rahakäitluse hinnastamise põhimõtted läbipaistvaks ning varasemast kergemini hoomatavaks. Lisaks saavad rahaveo kliendid võimaluse tutvuda hinnastamise mudeliga G4Si kodulehel.

Muudatused on kutsutud ellu kokkuleppe tulemusena G4Si ja Konkurentsiameti vahel, mille kohaselt võttis Eesti suurim rahaveoteenuse osutaja kasutusele hinnastamise maatriksi. Selles on hinda mõjutavateks teguriteks näiteks teenindatava rahasumma suurus ja kliendipunktide logistilised eripärad.

„Lühidalt öeldes, muudatuste tulemusena saab edaspidi iga rahaveost huvitatud klient meie kodulehel oleva hinnakirja alusel kalkuleerida talle kohalduva teenuse hinna,“ selgitas AS G4S Eesti sularahadivisjoni direktor Peeter Torim. Ta lisas, et uute hindade kehtestamisel on püütud leida lahendus, mis oleks maksimaalselt objektiivne ja arvestaks klientide ootustega. „Kuigi muudatuse tulemusena saab hinnakujundus olema mõnevõrra vähem paindlik, peame Konkurentsiametiga koostöös sündinud otsust positiivseks, sest kliendi jaoks on maatriksipõhine hinnakujundus kahtlemata selgem ning kergemini võrreldav,“ lisas Torim.

Konkurentsiamet on lõpetanud kaks aastat kestnud järelevalvemenetluse G4Si sularahakäitlemise teenuse hinnakujunduse konkurentsiseadusele vastavuse uurimiseks. Menetluse käigus tegi G4S Konkurentsiametiga igakülgset koostööd, mille tulemusena jõuti kirjeldatud lahenduseni.

G4S on Eesti  suurim  sularahaveo- ja rahatöötluse ettevõte, kelle sularaha transportimis- ja töötlemisteenuseid kasutab üle 560 kaubandus-ja teenindusettevõtte. G4Si sularahadivisjonil on Eestis kolm Tallinnas, Tartus ja Jõhvis asuvat rahatöötluskeskust, kus töödeldakse kuus kokku ligi miljard eurot.  Suurima, Tallinnas asuva, sularahakeskuse raha töötlemisvõimekus on kuni 7,5 tonni paberraha ning 65 tonni münte ööpäevas. Sularaha veo ja töötlemisega tegeleb G4Sis ligi 250 inimest.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara