G4S muutis rahakäitluse hinnakirja avalikuks

AS G4S Eesti muutis rahakäitluse hinnastamise põhimõtted läbipaistvaks ning varasemast kergemini hoomatavaks. Lisaks saavad rahaveo kliendid võimaluse tutvuda hinnastamise mudeliga G4Si kodulehel.

Muudatused on kutsutud ellu kokkuleppe tulemusena G4Si ja Konkurentsiameti vahel, mille kohaselt võttis Eesti suurim rahaveoteenuse osutaja kasutusele hinnastamise maatriksi. Selles on hinda mõjutavateks teguriteks näiteks teenindatava rahasumma suurus ja kliendipunktide logistilised eripärad.

„Lühidalt öeldes, muudatuste tulemusena saab edaspidi iga rahaveost huvitatud klient meie kodulehel oleva hinnakirja alusel kalkuleerida talle kohalduva teenuse hinna,“ selgitas AS G4S Eesti sularahadivisjoni direktor Peeter Torim. Ta lisas, et uute hindade kehtestamisel on püütud leida lahendus, mis oleks maksimaalselt objektiivne ja arvestaks klientide ootustega. „Kuigi muudatuse tulemusena saab hinnakujundus olema mõnevõrra vähem paindlik, peame Konkurentsiametiga koostöös sündinud otsust positiivseks, sest kliendi jaoks on maatriksipõhine hinnakujundus kahtlemata selgem ning kergemini võrreldav,“ lisas Torim.

Konkurentsiamet on lõpetanud kaks aastat kestnud järelevalvemenetluse G4Si sularahakäitlemise teenuse hinnakujunduse konkurentsiseadusele vastavuse uurimiseks. Menetluse käigus tegi G4S Konkurentsiametiga igakülgset koostööd, mille tulemusena jõuti kirjeldatud lahenduseni.

G4S on Eesti  suurim  sularahaveo- ja rahatöötluse ettevõte, kelle sularaha transportimis- ja töötlemisteenuseid kasutab üle 560 kaubandus-ja teenindusettevõtte. G4Si sularahadivisjonil on Eestis kolm Tallinnas, Tartus ja Jõhvis asuvat rahatöötluskeskust, kus töödeldakse kuus kokku ligi miljard eurot.  Suurima, Tallinnas asuva, sularahakeskuse raha töötlemisvõimekus on kuni 7,5 tonni paberraha ning 65 tonni münte ööpäevas. Sularaha veo ja töötlemisega tegeleb G4Sis ligi 250 inimest.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara