Vene turistide ostud on Eestis tänavu väiksemad

Global Blue Eesti esinduse juhi Kati Aru sõnul oli detsembris 14% vähem tax-free tehinguid kui aasta varem ning oluliselt on kahanenud ka keskmine tax-free ostusumma.

2014. aasta tervet viimast kvartalit 2013. aasta sama perioodiga võrreldes on muutus samuti negatiivne ning Ida-Eestis on vähenenud nii tax-free-tehingute arv kui ka keskmine ostusumma. „Tehingute arv on langenud umbes 9%, aga keskmine ostusumma 25% ringis, mis näitab ikkagi seda, et ida poolt tulevatel turistidel on vähem raha, mida Eestis kulutada,” märkis Aru. Tallinnas ja Tartus ei ole summa üldplaanis vähenenud: Tartus on see jäänud samaks ja Tallinnas isegi mõnevõrra suurenenud.

Global Blue hinnangul on Narva puhul väga oluline mainida, et üle 50% tehinguid vormistatakse supermarketites, kus oli detsembri tehingute arv 2013. aasta detsembriga võrreldes sisuliselt sama. Üldisele trendile vastupidi suurenes Narva supermarketites tehtud tax-free-tehingute hulk 2014. aasta viimases kvartalis isegi pea 4% võrra.

Loe pikemalt Ärilehest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara