Autor: Maarit Eerme • 7. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskus saavutas külastatavuse rekordi

2014. aastal külastas Viru Keskust 15,7 miljonit inimest, mis suurenes möödunud aastaga võrreldes 5,6% võrra. Keskmiselt külastati keskust päevas 43 042 korda.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul on tulemused arvestades lõppenud aastal toimunud keskuse uuendustöid, kaupluste koosluse muutusi ning aasta viimases kvartalis kaubanduskeskuste turul toimunud konkurentsi suurenemist arvesse võttes head. “Esimesel poolaastal ei tootnud kaupluste uuendamise tõttu ligi 6,5% müügipinnast käivet ning aasta viimases kvartalis avas Eesti suurima ostukeskuse äärelinnas asuv konkurent – kõiki asjaolusid arvestades oleme püsinud planeeritud kursil ja kasvatanud ka keskuse külastatavust. Nurisemiseks põhjust pole,” kommenteeris Vasar.

2015. aastal plaanib Viru Keskus kasvatada kaupluste ja teeninduskohtade käivet 5% võrra ning külastatavus jääb 16 miljoni külastuse piirimaile. 

Viru Keskus läbis 2014. aastal keskuse sise – ja välislahenduse ning kaupluste koosluse uuendamise. Uute tulijatena leiab Viru Keskusest alates möödunud aastast teiste hulgas restoran-kohviku Lyon, Massimo Dutti, River Islandi, Brooks Brothersi, Marella, Créme de la Créme’i, mahekohviku La Muu, Pedro del Hierro, Cortefieli ning teisele korrusele loodud uuesti jalatsipiirkonnast ABC Kinga, Baltimaade suurima Salamanderi, ALDO, Högl, ECCO ning Dune Londoni. Möödunud aastal kümnendat tegevusaastat tähistanud Viru Keskust oli alates 15. aprillist 2004 kuni 2014 aasta lõpuni külastanud kokku üle 127 miljoni korra ning kaupluste ja teeninduskohtade käive oli üle1,37 miljardi euro.

Viru Keskus on Eesti suurima külastatavusega ostukeskus, kus tegutseb üle saja kaupluse ja teeninduskoha, kohvikuid ja restorane, spordiklubi ning parkimismaja 456-le sõidukile.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757