Autor: Maarit Eerme • 8. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste Keskuse laiendus kandideerib betoonehitise tiitlile

Eesti Betooniühingu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu 15. korda korraldatavale konkursile „Aasta betoonehitis 2014” esitati 13 nominenti, kelle seas on ka Ülemiste Keskuse laiendus

„Tänavusel betoonehitiste võistlusel osaleb väga eriilmelisi ehitisi, näidates ilmekalt  betooni kui ühe olulisima ehitusmaterjali erinevaid kasutamise võimalusi,” sõnas Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Kalle Suitslepp. „Lisaks uusehitistele on seekordsel konkursil võimalik näha betooni julget eksponeerimist arhitekti poolt mitmete vanade  hoonete renoveerimisel,” lisas Suitslepp.

Suitsleppa sõnul on huvitava faktina Eesti betoonehitiste tänavusel konkursil osalemas Hiina Rahvavabariiki ehitatud hoone.

2014. aasta betoonehitise tiitlile kandideerivad:

1. Dirhami väikelaevade tootmis- ja hooldusbaas, külalistemaja ja kalatööstuse tootmishoone – Dirham, Läänemaa;

2. Eesti Vabariigi Suursaatkonna hoone Pekingis – Peking, Hiina RV;

3. Jõestepõllu forellikasvatus – Rutikvere küla, Koigi vald, Järvamaa; 

4. Kiisa avariielektrijaam – Kiisa, Saku vald, Harjumaa;

5. Korterelamu Pirital – Pirita tee 26, Tallinn;

6. Kortermajad Kosemetsa teel – Kosemetsa 11/13/14, Tallinn;

7. Parkimismaja Ülemiste Citys – Valukoja 4c, Tallinn;  

8. Physicum, Tartu Ülikooli Füüsika Instituudi hoone – Ravila 14c, Tartu;

9. Tallinna Päästedepoo ja Üldhäirekeskuse hoone – Osmussaare tee 2, Tallinn;

10. Tondiraba Jäähall – Varraku 14, Tallinn;

11. Vanasadama uus kruiisikai – Tallinna sadam, Tallinn;

12. Vääna mõisa tall-tõllakuur  – Vääna, Harku vald, Harjumaa;

13. Ülemiste Keskuse laiendus – Suur-Sõjamäe 4, Tallinn.  

Konkursi eesmärgiks on leida ja esile tõsta ehitisi, mille nägusus ning efektiivne ja ökonoomne teostus demonstreerivad betooni kui kodumaise materjali eeliseid ja võimalusi.

Võidab objekt või menetlus, kus oluline panus on olnud Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel. Võidutöö valimisel arvestatakse ka objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ning nõudlikkusastet, kvaliteeti ja innovaatilisust.

Peaauhind kuulub võiduidee autorile. Äramärkimist leiavad võitnud objekti tellija, projekteerija, ehitaja, betooni ja raketiste tarnija.

Viieteistkümnendat korda korraldatava võistluse žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Betooniühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu, Eesti Projektbüroode Liidu, Kunda Nordic Tsemendi ja ehitusajakirjanduse esindajad.

Võistluse žürii alustab tööd jaanuaris. Võitja kuulutatakse välja Betoonipäeval 2015. aasta märtsis.

Eesti Betooniühing ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit on neliteist aastat korraldanud aasta parimate betoonehitiste väljaselgitamise konkurssi. 2013. a. Betoonehitiseks tunnistati Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimistööd.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757