Tallinna Kaubamaja müügitulu kasvas mullu pea 7%

Tallinna Kaubamaja müügitulu kasvas mullu võrreldes varasema aastaga pea 7% ja kõige suurema kasvu tegid autokaubanduse ning supermarketite ärisegmendid.

Ettevõte teatas, et kontserni konsolideeritud auditeerimata müügitulu oli mullu 533,3 miljonit eurot ning see kasvas aastaga 6,9%. Neljandas kvartalis oli kontserni müügitulu 143,8 miljonit eurot, mis ületas aasta varasemat müügitulu 4%.

Supermarketite ärisegmendi esialgne konsolideeritud müügitulu ulatus mullu 366,8 miljoni euroni, kasvades aastaga 6,9%. Neljandas kvartalis oli müügitulu 97,8 miljonit eurot, kasvades aasta varasema perioodiga võrreldes 6,2%. Võrreldavate kaupluste kaupade müügitulu kasvas neljandas kvartalis 1,2%, aasta kokkuvõttes kahanes võrreldav müügitulu 0,7%.

Kaubamajade ärisegmendi müügitulu oli mullu 92,2 miljonit eurot ja see kasvas aastaga 2,9%. Sellest neljandas kvartalis oli müügitulu 28,0 miljonit eurot, mis oli aasta varasemast samast perioodist kõrgem 3,8%. I.L.U. kosmeetikakauplusi opereeriva OÜ TKM Beauty Eesti 2014. aasta müügitulu oli 4,6 miljonit eurot, kasvades möödunud aastaga võrreldes 1,2%. Sellest neljandas kvartalis oli müügitulu 1,6 miljonit eurot, mis oli 2013. aasta vastavast perioodist 2,5%.

Autokaubandussegmendi möödunud aasta müügitulu oli 57,7 miljonit eurot. Müügitulu ületas 20,1% eelmise aasta sama perioodi tulusid, sealhulgas kasvas KIAde müügitulu 16,9%. Neljanda kvartali 13,9 miljoni euro suurune müügitulu jäi aasta varasemale müügitulule alla 1,3%, sealhulgas kasvas KIAde müügitulu 14,2%.

Jalatsikaubanduse segmendi mullune müügitulu oli 13,3 miljonit eurot ning see vähenes aastaga 9,4%. Neljandas kvartalis oli käive 3,1 miljonit eurot, kahanedes võrreldes 2013. aasta sama perioodiga 22,4%.

Kinnisvarade ärisegmendi 2014. aasta kontserniväline müügitulu oli 3,3 miljonit eurot. Müügitulu suurenes varasema aastaga võrreldes 1,1%. Neljanda kvartali kontserniväline müügitulu oli 0,8 miljonit eurot, vähenes eelmise aastaga võrreldes 10,3%.

Osale arutelus

  • Birjo Must

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara