Autor: Maarit Eerme • 20. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilirakendus Paype muudab klientide rahakotid õhemaks

Solarise keskuse Apollo raamatupoes esitleti uudset eestlaste väljatöötatud mobiilirakendust Paype, mis võimaldab ettevõttel luua mobiilseid kliendi- ja kinkekaarte, pileteid, kuponge, boonuspunktisüsteeme ning vouchereid.

Alates märtsist saavad Paype'i kasutajad osta kinkekaarte ja teatri- või lennupileteid ning aasta lõpuks on kavas toetama hakata ka mobiilsete kaardimaksete süsteemi.

Rakenduse üks eestvedaja Heiko Liiv nimetab Paype’i kõige õhemaks rahakotiks.  “Süsteem on imelihtne - nüüd piisab kliendil enda tuvastamiseks ja hiljem ka maksete tegemiseks vaid nutitelefoni näitamisest. Sisuliselt edastatakse kõik vajalik info inimkõrvale kuuldamatu helilaine kaudu otse kaupmehele, kasutades nutiseadme kõlarit ja mikrofoni,” selgitab Liiv süsteemi uuenduslikkust ja lihtsust.

Liivi sõnul on rakenduse loomisel pandud palju rõhku selle visuaalsele poolele ja disainile, sest kaasaegne app peab olema lisaks funktsionaalsusele ka lihtne ja ilus. “Kujunduses oleme lähtunud inimestele harjumuspärastest lahendustest, võttes eeskujuks kõigile tuttava Facebooki,” lisas Liiv.

Üks esimesi Paype’i kasutusele võtnud ettevõtteid on Apple’i ametlik edasimüüja IM Arvutid. Ettevõtte tegevjuhi Jaanus Treilmanni sõnul on ajale jalgu jäänud plastikkaardid üks peamisi põhjuseid, miks nemad ei ole oma senise tegevusaja jooksul kliendikaarti kasutusele võtnud. “Kliendikaart peab olema mugav ja lihtne ning sobima meie väärtushinnangutega, mis peavad innovatsiooni oluliseks,“ kiidab Treilmann uudset nutilahendust.

Paype koosneb kolmest osast: kliendi nutitelefonis olev mobiilirakendus (mobiilne rahakott), kaupmehe poolt kasutatav kliendikaardi haldusliides ning mobiilsete kaardimaksete platvorm. Uudne lahendus võimaldab kaupmehel kliendikaardi luua sama lihtsalt nagu Facebooki konto, registreerides ja hallates oma ettevõtet üle veebi.

Paype on Ajujahi konkursist väljakasvanud uudse tehnoloogia loonud ettevõttega. Esimeste ettevõtete seas, kes Paype lahenduse selle aasta alguses kasutusele võtavad on näiteks IM Arvutid, Reval Café, Estonian Air, Tallinna Linnateater, Apollo raamatupoed ja kino Blender, Estravel, Sangar, Marat, ERSO, Tallinn Dolls, teater NO99, Fittest, Status Club, Netimarket ja Philly Joe džässi klubi.

Paype app on tasuta ja töötab nii Androidi kui iOS tarkvaral.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757