Jaapanlastele pakub Eestis huvi kinnisvara ja jae- ning hulgikaubandus 

Eesti Panga andmetel on 2014. aasta septembri seisuga Jaapanist Eestisse tehtud otseinvesteeringuid ligi 7,7 miljoni euro eest ning peamiselt on need suunatud kinnisvara-alasesse tegevusse ning hulgi- ja jaekaubandusse.

Jaapani investorite huvi Eesti vastu on siiani olnud suhteliselt väike, tõdes väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling, kes kohtus Tokios Jaapani rahandusministeeriumi ning majandus- ja kaubandusministeeriumi esindajate ning Jaapani parlamendi Jaapani-Eesti sõprusrühma liikmetega.

Ministeeriumi teates seisis, et Eesti ja Jaapani majandussuhted on siiski hästi arenenud. Viimastel aastatel on kaubavahetuse saldo Jaapaniga positiivne. 2014. aasta kümne kuu jooksul oli kaubavahetuse kogukäive 67 miljonit eurot, millest eksport moodustas 47 miljonit ja import 20 miljonit eurot.

Sulling tõstis kohtumisel Tokios Jaapani kõrgete ametnikega esile ka topeltmaksustamise vältimise leppe tähtsuse Eesti jaoks.

„Eesti ettevõtete jaoks on väga oluline, et Eesti ja Jaapani vahel saaks sõlmitud topeltmaksustamise vältimise leping, mis soodustaks oluliselt kahe riigi vahelisi investeeringuid,“ ütles väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling. Tema sõnul on lepe oluline ka Euroopa Liidu ja Jaapani vabakaubanduskõneluste kontekstis, et Eesti ei satuks võrreldes teiste Euroopa Liidu riikidega ebavõrdesse seisu.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara