Millise löögi jaekettide kasumile annaks prokuröri nõudmine?

Prokurör nõuab Livikolt ja jaekettidelt käimasolevas kartelliprotsessis miljoneid eurosid.

Täna kell 10 algas selles kohtuasjas ka järgmine istung. Kui prokuröri nõudmine läheb läbi, hammustab see suurima tüki Prisma kasumist.

Kaubandus pani tabelisse kirja jaekettide 2013. aasta kasumid ja võimalikud trahvisummad, mis neid ähvardavad.

 

 

Prokurör nõuab jaekettidelt rahalist karistamist, millest kuulub kohe osa tasumisele. Ülejäänud summa pööratakse täitmisele, kui süüdistatavad ettevõtted panevad 3 aastase katseaja jooksul toime uue tahtliku kuriteo.

Prisma Peremarketi juhataja Janne Lihavainen ja  Maxima Eesti turundus- ja kommunikatsiooni osakonna direktor Ty Lehtmäe kommenteerisid kaubandusele, et ei saa kartelli kohtuprotsessi esialgset rahalist karistamise summade mõjutust ettevõtetele kommenteerida.

Selveri tegevjuht Kristi Lomp kommenteeris, et peab jätkuvalt süüdistust alusetuks ja on seisukohal, et ei ole süüdistuses etteheidetud tegusid toime pannud. Igapäevaselt jätkab Selver oma tavapärast äritegevust. Ka Rimi Eesti Food kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats ei saanud kohtuprotsessi kommenteerida, kuid nemad jäid ka varem väljaöeldud seisukohale, et nad endal süüd ei näe.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara