Stockmann müüb Seppälä juhtkonnale

Stockmann allkirjastas eellepingu, mille järgi saavad Seppälä uuteks omanikeks ettevõtte tegevjuht ja tema abikaasa, kirjutab Soome rahvusringhääling Yle. Tehing puudutab rohkem kui 100 Seppälä kauplust Soomes ja Eestis.

Soome jaemüügi kontsern Stockmann teatas, et on nõustunud müüma oma tütarettevõtte Seppälä selle praegusele tegevjuhile Eveliina Melentjeffile ja tema abikaasale Timo Melentjeffile. 82 Seppälä kauplust Soomes ja 20 Eestis puudutav tehing on kavas sõlmida 1. aprilliks.

Melentjeff ütles, et tehing tagab rohkem kui 80 aastat turul olnud rõivaketi järjepidevuse. Ta lausus, et ettevõte on jätkuvalt tegevuses kui Soome rõivaste jaemüüja. Melentjeff ise asus tööle Seppälä tegevjuhina 2013. aasta detsembris.

Möödunud aasta detsembris lõppesid töökohtade vähendamist puudutavad läbirääkimised, mille tulemusena otsustati sulgeda 41 kauplust Soomes ja saata koju ligi 800st töötajast 200. Plaanis on sulgeda ka kauplusi nii Lätis, Venemaal kui ka Leedus.

Stockmann ütles, et rõivaketi ostul ei ole märkimisväärset mõju töötasudele. Kontserni eesmärk on keskenduda Stockmanni jaemüügile, kinnisvarale ja rõivapoodide ketile Lindex ning järk-järgult loobuda teistest tegevusvaldkondadest.

Ettevõte on oma tegevust ümberstruktureerinud pärast järsult langenud müüki Eestis ja Venemaal. Venemaal on huvi jaekaupade vastu kahanenud nõrga rubla tõttu.

Eelmisel aastal oli ettevõtte müük kokku 92,6 miljonit eurot.

Osale arutelus

  • Merilin Sarapuu

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara