Tahvelarvutite müük esmakordselt languses

Tahvelarvutite tarne langes esimest korda alates 2010. aastast, mil tahvelarvutite turg hoo sisse sai. Kõige suurema löögi on vastu võtnud Amazon, kelle seadmete tarne kukkus 70 protsenti, selgub värskest raportist, vahendab CNBC.

Tahvelarvutite globaalne tarne kukkus 2014. aasta viimases kvartalis 76,1 miljoni arvutini. See on 3,2protsendiline langus võrreldes eelneva aasta sama perioodiga, selgub uuringufirma IDC andmetest. Ühtlasi on see esimene aastapõhine langus alates turu loomisest 2010. aastal.

Tõsi, terve 2014. aasta tarnimine tõusis aga 4,4 protsenti. Kokku tarniti eelmine aasta 229,6 miljonit tahvelarvutit.

Apple'i tahvelarvutite tarne kukkus neljandas kvartalis 17,8 protsendi võrra 21,4 miljoni arvutini ja Samsungi tarne 18,4 protsendi võrra 11 miljonini.

Kõige suurem kaotaja oli aga Amazon, kelle tarne hulk kukkus lausa 69,9 protsenti. Kokku tarnis Amazon neljandas kvartalis 5,8 miljoni tahvelarvuti asemel 1,7 miljonit.

„Kuigi Apple on laiendanud oma iPadi tootevalikuid ja vähendanud hinda, siis sellest pole piisanud, et nende müüki ergutada,“ kommenteeris Apple'i tulemust Worldwide Quarterly Tablet Tracker vanemanalüütik Jitesh Ubrani.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara