Autor: Maarit Eerme • 6. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduse suurimad dividenditulu saajad

Äripäev koostas Dividendite TOPi, kus on aluseks võetud 2012. aasta majandustulemuste eest makstud dividendid 2013. aastal. Edetabeli esi 200 leiab mitmeid kaubandusettevõtete omanikke.

Kaubanduse kõige suuremad omanikutulu saajad:

Hillar Teder (koht suures tabelis 8) – 2 800 000

Vene jaekaubandusketi O’Key saadud dividendid, mis laekusid Tederi valdfirmasse Barleypark.

Äripäeval pole infot, kas Teder ka kogu summa või osa sellest valdusfirmast välja võttis. O’Key läks 2010. aasta lõpus Londoni börsile ja teenis toona aktsiate emiteerimisest 412 miljonit USA dollarit.

Jüri Käo (koht suures tabelis 16) – 1 798 986

NG Investeeringute üks suuromanikke. Valdusfirma tuntuimad investeeringud on Tallinna Kaubamaja, Liviko, Balbiino, Kitman Thulema. Möödunud aastal otsustas Käo lahkuda Eesti Energia nõukogust, sest ei olnud päri Reformierakonna sooviga vahetada välja Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.

Enn Kunila (koht suures tabelis 17) – 1 770 000

NG Investeeringute üks suuromanikke.

Andres Järving (koht suures tabelis 18) – 1 768 855

Kuulub NG Investeeringute omanikeringi. Eraldi Jüri Käost ja Enn Kunilast arendas Ameerikanurga kaubandus- ja logistikaparki, arendus sattus aga raskustesse.

Heiki Mölder, Jaan Koppel, Toomas Suurvärav (koht suures tabelis 47) – 784 366

Elektroonikat müüva Euronicsi omanikud, kes stabiilselt teenivad head omanikutulu. Nende valdusfirmale Reglor kuuluvad erinevad ettevõtted müüvad lisaks kodumasinatele ja olmeelektroonikale ka parfümeeriatooteid, tegelevad elektritööde ja toitlustusega ning transpordivad, paigaldavad ja remondivad kodumasinaid.

Anton Baturin (koht suures tabelis 57) – 680 000

Teenis dividendide käsitöövahendeid ja õmblustarvikuid müüvast firmast Karnaluks. Ettevõte on tegutsenud juba paarkümmend aastat ja on hakanud uue suunana müüma ka ehete valmistamiseks vajalikke materjale (helmeid, pärleid jm) ning tööriistu. On edukalt saanud käime e-poe, mille abil on leidnud palju kliente Soomes.

Vaata täispikka Dividendide TOPi Äripäevast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757