ETK Grupp teenis rekordilise ärikasumi

Tarbijaühistuid koondav ETK Grupp teenis 2014. aastal 464,5 miljoni euro suuruse netokäibe juures 12,3 miljonit eurot ärikasumit, mis on Eesti jaeturu liidri kõige aegade edukaim majandustulemus.

„Kasvasime aastaga 5,9% ehk 25,9 miljonit eurot, mis oli jaeturu osaliste seas eelmisel aastal suurim käibe kasv eurodes,“ ütles ETK juhatuse esimees Jaanus Vihand. „Teravas konkurentsis kasvatasime veidi ka oma turuosa – samas kui suuremad välismaised jaeketid meie andmetel turgu kaotasid.“

Vihandi sõnul tagas ETK Grupile edu järjekindel töö tarbijale soodsate hindade kindlustamisel, sortimendi edendamine, efektiivne logistika, tulemuslik turundus ning uute kaupluste arendamine. Eelmisel aastal avasid ETK Gruppi kuuluvad ühistud seitse uut kauplust.

„Väga head kasvu näitas eelmisel aastal jätkuvalt grupi lojaalsusprogramm, Säästukaardi klientide käive kasvas mullu ligi 10%,“ märkis Vihand. „Boonusraha teenisid Säästukaardi kliendid 2014.aasta jooksul kokku üle 5,1 miljoni euro.“ Eesti vanimal lojaalsusprogrammil on liikmeid üle poole miljoni, neist üle 60 000 on Säästukaart Pluss maksekaardi kasutajad.

100% Eesti tarbijatele endile kuuluv ETK on vanim ja suurim Eesti jaekaubanduse vallas ühiselt tegutsev grupp. ETK Grupis on 19 tarbijate ühistut, millel on omakorda kokku ligi 83 000 klientomanikku ehk ühistu liiget. Enam kui 20protsendilise turuosaga ETK Grupp on Eesti jaekaubandusturu liider.

ETK Gruppi kuulub üle Eesti üle 350 kaupluse, millest suurema osa moodustavad toidu- ja esmatarbekauba ketikauplused Konsum, Maksimarket ning AjaO. E-Ehituskekuse ketimärki kandvaid kauplusi on 21.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara