Maksuamet hakkab pitsitama üüriturgu ja e-kaubandust

Maksuamet võtab sel aastal teravama tähelepanu alla üürituru, e-kaubanduse ja välistulude deklareerimise.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde ütles, et on hulganisti inimesi, kes ei deklareeri üüritulu. „Meil on selle kohta üha rohkem infot – teeme tugevat koostööd kohalike omavalitsustega, samuti saame andmeid rahvastikuregistrist,“ rääkis Udde.

Peale üüritulu võtab maksuamet luubi alla ka e-kaubanduse. Udde sõnul on kaubandus kolinud internetti, näiteks tegeldakse müügiga aktiivselt Facebookis. „Kui juba tegeldakse ettevõtlusega, siis peaks inimene end ka FIEks registreerima. Kui FIE olla ei taha, siis tulud tuleb ikka deklareerida,“ ütles Udde.

Udde sõnul ei saa maksuamet kedagi sundida FIEks hakkama, ent see on kasulik, sest sellisel juhul saab ettevõtlusega seotud kulutusi tulust maha arvestada. Selleks, et e-kaubanduse tulud õiglaselt deklareeritud saaks, käivitab maksuamet ks teavituskampaania.

Samuti pöörab maksuamet sel aastal tähelepanu välistulude deklareerimisele. Udde sõnul tehti seda juba ka eelmisel aastal. Kuigi mullu korraldatud teavituskampaania tulemusel kasvas välistulude deklareerijate arv üle 33%, on Udde sõnul jätkuvalt palju neid, kes seda ei tee.

Osale arutelus

  • Eliisa Matsalu

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara