Tesco plaanib massilist koondamist

Tesco uus juht alustab ettevõttes suurt koondamist, et Briti suurim supermarketikett uuesti jalule aidata.

Tesco tegevjuht Dave Lewis on olnud ametis veidi üle nelja kuu ning ning plaanib järjekordset suurkoondamist. Töökohtade arvu vähendatakse 43 poe sulgemisega, samuti kärbitakse tööjõu hulka ettevõtte administratiivsetes üksustes.

Poodidest kaotatakse suur osa keskastmejuhte, kellele pakutakse alternatiivseid positsioone. The Sunday Telegraphi andmetel võib kaduda kokku 10 000 töökohta, Financial Times ja The Guardian pakuvad välja aga veidi väiksemad numbrid.

Suurbritannias 3300 poodi omav Tesco pakub hetkel tööd kokku 310 000 inimesele ning on sellega Biti erasektori suurim tööandja.

Suurbritannia jaemüüjaid on juba pikka aega painanud mitmed probleemid. Nende hulgas on näiteks tarbijate eelistuste muutumine, e-kaubanduse populaarsus ning välismaiste ettevõtete konkurents. Tesco suurimaks konkurendiks on saanud Saksamaa jaemüüja Aldi ja Lidl, kes on oma turuosa suutnud tõsta kümne protsendini.

Konkurentsi suurenedes esineb tihemini ka hinnasõdu, mis teevad Tesco olukorra veelgi keerulisemaks.

Investorid on võtnud uut strateegiat ja koondamislaineid aga positiivse märgina. Tesco aktisa on sel aastal tõusnud juba 28 protsenti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara