Kiievi kauplustes seati toidukaupadele ostupiirang

Kiievi supermarketites on kehtestatud osa toiduainete ostupiirang, vahendas Ukraina uudisteagentuur UNN.

UNN ei täpsusta kaupluste nimesid, kuid loetleb müügipiiranguga kaupasid. Näiteks ei müüda ühele inimesele üle kahe pudeli päevalilleõli, üle kahe paki tatart ning sõltuvalt kauplusest üle 3-5 kilo jahu ja suhkrut.

Agentuuri teatel on leib, riis, kartul, liha ja piim müügis piiranguteta, kuid nende toodete varud on kauplustes oluliselt vähenenud.

Venemaa uudisteagentuur RIA Novosti kirjutab, et Ukraina elanikkond püüab kaubaks vahetada üha langeva kursiga grivnasid ning soetab toiduvarusid ja olmetehnikat. Kiievi ühe kauplusteketi esindaja kinnitusel on eriti suur nõudlus teraviljatoodete, päevalilleõli, jahu ja olmetehnika järele. Tema sõnul on nende kaupade laovaru piisav, kuid hinnad tõusevad iga päevaga.

Suur nõudlus on Ukrainas ka nutitelefonide järele. Üks ostja rääkis RIA Novostile, et telefon, mida ta planeeris osta eelmisel nädalal, maksis siis 12 000 grivnat ehk 430 dollarit. Nüüd on selle mudeli hind tõusnud 20 000 grivnale, mis on tänase kursi järgi 715 dollarit.

Ukraina miinimumpalk on 1218 grivnat ehk 43 dollarit, lisas agentuur.

Osale arutelus

  • aripaev .ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara