Autor: Karoliina Vasli • 3. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lisaks e-poele on vaja kauplust ja laopinda

Kuigi e-kaubanduses oli Autokauband 24 mõneti teenäitaja, peab ettevõtte juhatuse liige Riho Klooster praeguseks plussiks hoopis suurt poodi ja laopinda.

Autokaubad24 OÜ põhitegevus on autotarvikute maaletoomine ning hulgi- ning jaemüük. Kuue aasta eest avati e-pood, mis praeguseks on valdkonna suurima kaubavalikuga internetikauplus Eestis.

Halli hiirekest ei märka keegi ning firma juhatuse liige Riho Klooster ütles, et aina enam on panustatud reklaamile.

“2011 avasime suure poe, mida kogu aeg arendame. Oleme suurendanud ka personali,” rääkis ta kauplusest, mis asub Põhja-Tallinnas. Kas on olnud ka tagasilööke? “Oleme kaotanud mõned suured kliendid konkurentidele, aga samas leidnud uusi suurkliente asemele,” kostis Klooster, kelle sõnul on konkurents tihe, kuna Eestis tuleb pidevalt juurde uusi veebipoode, mis tegelevad autokaupade ja varuosadega. “Ka vanad olijad investeerivad laienemisse ja suurendavad kaupade sortimenti, et säilitada konkurentsivõimet uute tulijate ees,” tunnistas ta.

Kättesaadavus müüb

Kuigi e-kaubanduses oldi mõneti teenäitaja, peab Klooster praeguseks plussiks hoopis suurt poodi ja laopinda. “Tänu sellele on suur osa veebipoes olevatest toodetest ka kohe laost võtta. Paljud inimesed soovivad välja vaadatud tooted kohe kätte saada või lihtsalt oma silmaga üle vaadata. Ollakse nõus ise järgi tulema, sest tihti on midagi kohe vaja ega saa oodata paar päeva.”

Autokaubad24 on kanda kinnitanud ka põhjanaabrite juures. “Aktiivne müük Soomes juba käib ning kuigi projekt on veel algusjärgus ja suurt reklaami pole teinud, tõuseb käive stabiilselt. Lähiajal plaanime kindlasti laieneda ka Läti ning Leedu turule.”

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757