Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 3. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moskvas kasvab koduloomade ja mänguasjade renditurg

Venemaal koguvad populaarsust laenutuspunktid. Kokkuhoiu eesmärgil eelistavad paljud vajaminevat mitte enam osta, vaid laenutada.

Laenutusäride topis on näiteks olmetehnika, riided ja isegi koduloomad ning laste mänguasjad, kirjutas Life News.

Ühe laenutusäri veebilehe omaniku sõnul saab rahasumma tagatisel rentida nii triikrauda, trenažööri kui haagissuvilat. Ja selline asjade kasutusviis kogub järjest enam populaarsust.

"Paraku õpetasid kahe tuhandendad meile asju massiliselt kokku ostma ja seejärel neid rõdule kuhjama. Seal hoitakse palju kraami, mida on kasutatud vaid korra," ütles rendiveebi juht Arkadi Meškovski. "Täna suhtuvad inimesed kulutustesse hoolikamalt, näiteks Euroopas on selline renditeenus olemas juba ammu. Meie ülesanne on seda juurutada ka Venemaal."

Laenutuse hind kujuneb lihtsalt: üks kuni kümme protsenti eseme maksumusest. Sel hooajal läheb eriti hästi trenažööride ja loomade laenutus.

Kasside rendiosakond loodi laenutusveebi eksperimendina, kuid selgus, et pealinnas Moskvas leidus piisavalt selle teenuse tarbijaid.

"Mul on siin küülik Bunny, veel on pakkuda boamadusid ja anakondasid," räägib laenutusäriga koostööd tegev loomade omanik Robert. "Meie uhkus on kaks Maine Cooni tõugu kassi, must ja valge. Üldse on meil pakkuda 14 kodulooma."

Robertist sai ettevõtja eneselegi märkamatult. Oma esimese kodulooma, püüton Lilli, ostis ta endale. Seejärel hakkas tema huvi kasvama ja ta soetas veel mõned loomad, kuni nüüd on nende laenutamine saanud talle põhisissetulekuks. Tema sõnul rendivad kliendid fotosessioonide jaoks tavaliselt küülikuid ja madusid, kasse võetakse laste pidude jaoks. Loodetavasti hakatakse peagi pehmeid ja karvaseid loomi rentima ka närvide rahustuseks, nö antidepressantidena, loodab Robert.

Lisaks loomadele kogub Venemaal populaarsust ka laste mänguasjade rent. Esimene selline äri avati Moskvas juba kolm aastat tagasi, aga niisugust klientide hulka, nagu täna, pole sel varem olnud, kinnitas perenaine Galina Voronina. Tema sõnul on moskvalased viimaks aru saanud, et asjade rentimine pole sugugi vaesuse märk.

Näiteks tõi võrdluse üks ema, kes rentis neilt lapse sünnipäevaks liumäe, pallimere, kiiged jm. "Tulime läbi tuhande rublaga, aga kui oleks kõik need asjad pidanud ostma, oleks arve olnud vähemalt 15 000 rubla."

Ka riidelaenutustel on klientideks järjest jõukam seltskond. Kui varem võeti laenutusest rohkem pidulikke kleite, siis nüüd lähevad väljarentimiseks järjest enam ka igapäevariided.

Autor: aripaev .ee

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757