Autor: Maarit Eerme • 12. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN ehitab Läti suurimale ehitusmaterjalide müüjale poe

EfTEN Kinnisvarafond suurendab oma kinnisvaraportfelli Lätis, omandades kinnistu Jelgava kesklinnas, kuhu fond ehitab uue poe Läti suurimale ehitusmaterjalide müüjale DEPO-le.

EfTEN Kinnisvarafondi fondijuht Viljar Arakas märkis, et investeeringute suurendamine Lätis on fondi strateegiline eesmärk ning seega on hea meel teatada fondi viienda projekti algusest Lätis. Eeldatav investeeringute maht projektis on 7,5 miljonit eurot.

EfTEN Capital Läti tegevjuht Viktors Savinsi sõnul on tegemist parima asukohaga linnas. Uuel poel saab olema üks üürnik, kellega on üürileping sõlmitud. Projekti elluviimiseks on olemas vajalikud load ning ehitus algab mõne kuu jooksul.

Kinnistu suurus on 36 000 ruutmeetrit, millest hoone rendipind moodustab 16 000 ruutmeetrit. Kinnistu juurde tuleb 280 parkimiskohta.

Ostukeskuse asukoht on Riiast umbes 40 kilomeetri kaugusel asuv Jelgava linn. Kinnistu asub kesklinnas peatänava ääres ning kinnistust üle jõe asub Jelgava loss, mis on suurim barokkstiilis loss Balti riikides.

DEPO on Läti suurim ehitusmaterjalide müüja, mille aastane käive on 152 miljonit eurot. DEPO-l on Lätis kokku 9 samalaadset ostukeskust.

EfTEN Capitali investeeringuid Lätis haldab EfTEN Capital SIA, mis on Newcom SIA ja AS EfTEN Capitali tütarfirma. Tegemist on kuuenda objektiga EfTEN Capital SIA valitsemise all Lätis.

EfTEN Capital on 2008. aastal asutatud ettevõte, mis omab alternatiivse fondivalitseja litsentsi. EfTEN Capitali grupi ettevõtete valitsemise alla kuulub kokku 41 ärihoonet Eestis ja Lätis, milles tegutseb üle 500 üürniku ning mille turuväärtus kokku on üle 320 miljoni euro.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757