Heinz ja Kraft Foods ühinevad

USA toidugigandid Heinz ja Kraft Foods ühinevad ning loovad Ühendriikide suuruselt kolmanda toidufirma.

Tehingu taga oli Brasiilia investeerimisfirma 3G Capital ja miljardärist investor Warren Buffett. Tehingu tulemusena saavad Krafti aktsionärid lisadividende 16,50 dollarit aktsia kohta. Kokku makstakse lisadividende 10 miljardit dollarit ja seda rahastavad Berkshire Hathaway ja 3G Capital.

Uue ettevõtte nimeks saab Kraft Heinz Company. Krafti aktsia on eelturul tõusnud 78,75 dollarit, mis on peaaegu 30% rohkem eilsest sulgemishinnast.

„Olen vaimustatud, et saan tuua need kaks võidukat ettevõtet ja nende ikoonilised tootemargid kokku,“ ütles Buffett.

3G Capitali juhtivpartner Alex Behring ütles, et mõlema ettevõtte ühendamisega luuakse tugev rahvusvaheline kasvuplatvorm. 3G Capital ostis 2013. aastal koos Warren Buffettiga ära 23 miljardi dollariga ketšupitootja H.J. Heinz.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara