Autor: Maarit Eerme • 8. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toiduliidu volikogu asub juhtima Veljo Ipits

Tänasel Eesti Toiduainetööstuse Liidu üldkoosolekul valiti liidule uus volikogu ja volikogu esimees.

Uued volikogu liikmed on Asso Lankots AS-ist Leibur, Peeter Võrk Eesti Õlletootjate Liidust, Kaido Salurand AS-ist Balbiino, Olle Horm AS-ist Atria Eesti, Ülo Kivine AS-ist Saaremaa Piimatööstus ja Kaido Kaare AS-ist Kalev.

Volikogu esimeheks valiti ühehäälselt AS-i Salvesti nõukogu esimees Veljo Ipits. Ipits on andnud suure panuse kodumaise põllumajanduse ja toidutööstuse arenguks, olles aktiivseks koostööpartneriks läbi Toiduliidu ka põllumajandusministeeriumile.

„Võin kindlalt väita, et Toiduliit on viimase üheksa aastaga arenenud Eesti tugevaimaks ettevõtlusorganisatsiooniks, kes esindab kuuldavalt liidu liikmete huve nii riigisektoris kui ka valdkonnaga seotud organisatsioonides. Olen üsna veendunud, et tänased liikmed tajuvad liidu tugevat panust sektori jaoks olulistel teemadel kaasarääkimisel,“ ütles Ipits. „Toidutööstus on Eesti üks olulisimaid tööstusharusid ning kuigi viimasel ajal on Venemaa sanktsioonide ja seakatku kontekstis räägitud eelkõige piima- ja lihatööstustest, on riigipoolne tugi vajalik kõigile toidutööstusettevõtetele, kellel on arengupotentsiaali eksportturgudel.

Viimased üheksa aastat juhtis Toiduliidu volikogu AS-i Liviko nõukogu esimees Enn Kunila.

Toiduliidu ülesanne on olla tööstusharu huve esindav arvestatav partner avalikule sektorile, rahvusvahelistele organisatsioonidele ning teistele asutustele ning olla tööstusharu esindusorganisatsioon.

Täna kuulub liitu erinevate ettevõtete ja organisatsioonide näol 60 liiget, kes annavad üle 85% Eesti toiduainetööstuse käibest.

Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul näitab liidu liikmete arvu kasv viimase kolme aasta jooksul ligi neljandiku võrra, et Toiduliit on tugev sektori esindusorganisatsioon, kuhu kuulumist peetakse väärtuslikuks. Tänavu on näiteks liikmeteks astunud Saarema Piimatööstus AS, Premia Tallinna Külmhoone AS, Chaga OÜ, Noesis Foods OÜ, Vettel OÜ ja OÜ Auxner.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757