Stockmann koondab

Soome kaubamaja Stockmann Oyj teatas eile, et alustab koondamistega Soomes ja Venemaal.

Stockmann sulgeb kaubamaja Oulus, ja seda hiljemalt 2017. aastaks. Otsuse tagajärjel kaotab töö umbes 230 inimest. Lisaks suletakse järgmise aasta lõpuks kolm kahjumit teenivat kaubamaja Moskva kesklinnas. Selle tulemusena koondatakse 700 inimest. Töökohtade arvu vähendatakse peamiselt tähtajaliste lepingute mitteuuendamise ja koondamisega.

Soomes käivad läbirääkimised 1100 inimesega, kes töötavad erinevates Stockmanni valdkondades nagu jaekaubandus, kinnisvara ning administratiivne pool. Stockmann kuulutas enda efektiivsusprogrammi välja veebruaris ning selle eesmärk on säästa aastas 50 miljonit eurot.

Jaekett üritab kasumlikkust parandada ka sellega, et keskendub valitud tootekategooriatele, tõhustab IT-süsteeme ning loob koostöömudelid tarnijatega.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara