Koppel: eratarbimine pole pikas perspektiivis majanduskasvu faktor

Riigil peaks olema selge tegevuskava, kuidas senisest enam toetada ettevõtjaid, kes suudavad oma toodangut eksportida, ütles tänasel toidutööstuse aastakonverentsil SEB panga privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel.

„Ettevõtjat tuleks tänasel päeval piltlikult öeldes hoida nagu pilpa peal, sest ega riigile mujalt väärtust ei tule,“ rõhutas Koppel. „Ettevõtjate pügamine pole jätkusuutlik. Riigile on olulised need, kes väärtust loovad.“

Riik peaks endalt küsima, kuidas hinnata tänast investeerimiskliimat ja kui see võiks osutuda soodsaks, siis milliseid infrastruktuuri projekte ja arendusi plaanitakse käivitada järgmise nelja aasta jooksul, rääkis Koppel.

Ettevõtjatele pani Koppel südamele, et ettevõtjate fookus peaks liikuma enam väärtuse loomisele. „Ilma selleta ei jää keegi ellu,“ tõdes Koppel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara