Autor: Maarit Eerme • 29. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas avatakse pood, mis pole mõeldud ostlemiseks

Laupäeval avatakse Tallinnas Järvel Eesti esimene uue kontseptsiooniga kauplus, kust enamikke kaupu kaasa osta ei saa. Tegu on Eesti suurima veebikaubamaja Hansaposti esindusega, kus saab kaubaga kohapeal tutvuda, et see siis soovi korral endale internetist koju tellida.

“E-kaubandus teeb igal aastal tiigrihüppeid, kuid Eestis läbiviidud uuringud kinnitavad, et 86% inimestest soovib enne ostu sooritamist seda nö oma käega katsuda. Avame poe, kuhu inimesed saavad tulla vaatama ja kui kaup meeldib, siis tellivad selle endale koju,” selgitab uue poe kontseptsiooni Hansaposti juhatuse liige Urmas Türk. “Sellise kaubanduse suunas liigub kogu arenenud maailm – inimesed tellivad järjest enam kaupa internetist, kuid neile luuakse ka võimalus eelnevalt toodetega tutvuda,” räägib Türk kaubanduse tulevikutrendist, mis võimaldab tänu väiksemale kaubanduse pinnale pakkuda soodsamaid hindu ja suuremat valikut.

Järve Keskuses avatava kaupluse 500 ruutmeetril saab veebikaubamaja toodetega tutvuda ja seejärel vormistada tellimuse kas kaupluse iseteenindusterminalis või kodus diivanil nutiseadme vahendusel. Osasid soodushinnaga hooajatooteid saab ka kauplusest kohapealt soetada.

“Tihti arvatakse, et veebist tellivad inimesed, kes elavad poodidest kaugel, aga see müüt ei vasta enam ammu tõele. Meie tellimustest tehakse 62% Tallinnast ja Harjumaalt, seega eelistavad ka linnainimesed mugavat netiostlemist ja ootavad, et kaup jõuaks kulleriga kodu ukse ette,” selgitab e-kaubanduse arengut Türk. “Meie pood on küll esimene omataoline, aga ei jää Eestis kindlasti viimaseks,” lisab ta.

Hansaposti veebilehte külastatakse igas kuus ligi pool miljonit korda ning poel on üle 100 000 püsikliendi. 16 000 müüdavast tootest moodustavad suure osa kodutehnika ja elektroonika, mööbel, aiakaubad ning spordi- ja vabaajakaubad. Kaupluses saab tutvuda enam kui 1200 enim ostetud tootega ja kui kaupluses toodet kohal ei ole, saab selle laost näidisena tellida.

Eesti praeguseks suurim veebikauplus Hansapost asutati 1997. aastal kataloogipoena. Eesti kapitali ettevõtte mullune aastakäive oli üle 10 miljoni euro, ettevõttes töötab 45 inimest. 2015. aasta märtsis omandati enamusosalus Läti internetikaubamajas SIA Xnet, mis on üks Läti suurimatest e-kaubandusettevõtetest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757