Autor: Maarit Eerme • 5. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WoraPay edulugu käib Transferwise’i jälgedes

Baltikumi viimaste aastate edukaim mobiilimakseid edendav ettevõtte WoraPay on jõudnud koos Transferwise’iga maailma TOP 50 tehnoloogia-valdkonna idufirmade hulka. WoraPay mobiilimaksete platvorm võimaldab Eestis ostude eest mobiiliga tasuda juba enam kui 40 müügikohas.

WoraPay Eesti esindaja Rando Pärna sõnul on WoraPayle Euroopas ja mujal maailmas edu ja tuntust toonud just teenuse uudsus ja innovaatilisus, mis muudab paljude ettevõtete jaoks maksete vastuvõtmise kaasaegsamaks, kiiremaks ja lihtsamaks, parandades seeläbi nii teeninduse kui ka müügiedenduse kvaliteeti ja pakkudes tarbijatele uusi tasumisvõimalusi.

 „WoraPay suureks eeliseks võrreldes teiste mobiilimaksete süsteemidega on see, et olles ühe korra WoraPay-ga liidestatud, saab vastu võtta paljude erinevate mobiilsete rahakottide makseid. See tähendab, et ettevõtja ei pea erinevate rakenduste kaudu maksete vastuvõtmiseks kogu aeg enda kassa- ja müügusüsteemi muutma, vaid tal on võimalik aktsepteerida mobiilimaksena erinevate rakenduste kaudu tehtavaid oste, kus mobiilne rahakott on seotud kas konkreetse pangakonto rakendusega, krediitkaartiga või mobiiliarvega,” selgitas Pärna.

Ta lisas, et üle Euroopa on WoraPay platvormiga liitunud üle 250 HoReCa, tanklate ja piletimüügi punkti  ning nende arv kasvab igas kuus. Eestis kasutavad WoraPay mobiilimakse platvormi juba 28 ettevõtet, kokku 40 müügikohaga. Nende seas Lukoili tanklad, Rucola restoran-pizzeria, Seed Forum Eesti SA toetuste kogumiseks, mitmed hinnatud moeloojad ja disaintoodete müüjad jpt.

„Praegu käivad ettevalmistused liidestamiseks veel mitmete ettevõtetega, kes soovivad enda müügisüsteeme kaasajastada ja pakkuda klientidele kiiret ning mugavat mobiiliga maksmise võimalust, viies teeninduse ning ka ettevõtte turunduse uuele tasemele” täiendas Pärna.

WoraPay tunnistati 2014. aastal Leedu üheks kõige uuenduslikumaks tehnoloogiaettevõtteks, mis on tõhusalt arendanud piirkondlikku ettevõtlust.

Lisaks valiti WoraPay sarnaselt Transferwise’ile Suurbritannias FinTechCity top 50 finantstehnoloogia ettevõtete hulka, kelle tegevus ja tehnoloogia on nii uudne, geniaalne kui ka küps, mis tähendab, et sellel on reaalselt oluline globaalne tähendus. 800st finantsteenuse ettevõttest, kes top 50 sekka jõudsid, on 27 pärit Suurbritanniast, kuid varasemast enam jõudsid parimate sekka ka Leedu, Poola, Hollandi, Saksamaa ja Rootsi ettevõtted, mis tegutsevad juba üle maailma.

Mais toimuva Eesti IKT nädala raames toimub startup ettevõtete võistlus Latitude59, kuhu valiti välja 10 silmapaistvat globaalselt tehnoloogia idufirmat – nende seas WoraPay - keda hindavad enam kui 700 rahvusvahelist investorit, ettevõtjat ja innovatsiooniliidrit. Latitude59 võitja saab 28 000 euro suuruse investeeringu ning kasutada mitmeid mitte-rahalisi teenuseid.

Juunis ootab WoraPayd ees võimalus viia enda ettevõtte tegevus järgmisele tasemele, sest 370 maailma finants- ja tehnoloogiaettevõtte seast valiti WoraPay 60 poolfinalisti hulka, kellel on võimalus New Yorgis tutvustada enda teenust pankadele, riskiinvestoritele ja teistele idufirmadele ning tehnoloogiaettevõtetele, kes kujundavad tuleviku finantsmaailma.

WoraPay on mobiilimaksete platvorm, mis võimaldab ettevõtetel lihtsalt, turvaliselt ja kiiresti vastu võtta erinevate mobiilsete rahakottide makseid ühe süsteemi alusel. Lõpptarbijale pakub mobiilimaksete süsteem kiiremat ja mugavamat arve tasumise võimalust. WoraPay mobiilimaksete platvorm loodi 2013. aastal Leedus ning see on vähem kui kahe aastaga levinud üle Euroopa.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757