Autor: Maarit Eerme • 12. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga neljas eestimaalane tangib Statoilis

Rahvusvahelise uuringufirma Wood Mackenzie poolt äsja avaldatud Eesti 2014. aasta kütuseturu raporti koheselt hoiab Statoil Fuel & Retail Eesti kütuse jaeturul liidripositsiooni 27%-lise turuosaga. 

Wood Mackenzie mootorikütuste jaemüügi turuosade andmete kohaselt on Eesti suurimaks kütuste jaemüüjaks jätkuvalt Statoil, kellele kuulub suurim osa ehk 27%-i turust. “See, et suurem osa Eesti elanikke eelistab Statoili, on meile suureks tunnustuseks ja näitab klientide usaldust meie teenuste ja mootorikütuste kvaliteedi suhtes. Turu liidripositsioon on saavutatud aastatepikkuse sihikindla tööga, kus lisaks konkurentsivõimelisele hinnale on suur roll olnud ka ettevõtte heal mainel,” ütles Statoil Fuel & Retail Eesti ASi mootorikütuste müügidirektor Meelis Migur.

Wood Mackenzie raportist selgub, et turu kolme suurima kütuse jaemüüja turuosa on kokku üle 65%. Statoilile järgnevad teised suuremad turuosalised Neste ja Alexela. Selline pingerivi näitab Miguri sõnul veelkord, et Eesti tarbija eelistab ausaid kütusemüüjaid, kelle kõik tarnekanalid on läbipaistvad ning ühtlasi peetakse oluliseks ka stabiilselt kvaliteetset tootevalikut.

“Ülejäänud väiksemate kütusemüüjate turuosad on tagasihoidlikumad ja vahe esikolmikuga on veelgi kasvanud. Turuliidri positsiooni hoidmisel on jaamade arvust olulisem ettevõte ise ja selle pakutavate teenuste atraktiivsus. Klientide usalduse võitmine on pikaajaline töö ning puhtalt jaamade lisamisega ei ole võimalik turul kasvada,” märkis Migur.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS investeeris 2014.-2015. majandusaastal oma teenindusjaamadesse kokku 3,2 miljonit eurot.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS on juhtiv mootorikütuste ja esmatarbekaupade jaemüüja kokku 46 teenindusjaama ja seitsme Statoil 1-2-3 automaatjaamaga. Ettevõttes töötab üle 550 inimese, neist ligi 500 teenindajat.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757