Euroopa Komisjon: liidusisesele kauplemisele tuleb hoogu juurde anda

Andrus Ansipi meeskonna liige Euroopa Komisjonis Thor-Sten Vertmann tutvustas tarbimiskeskkonna arengu konverentsil „Kuidas tarbijast sai kaup ja milline on tulevik“ Euroopa Liidu digitaalse ühtse turu strateegiat, mille eesmärk on hoogustada liidusisest e-kauplemist.

Euroopa Komisjoni esindaja Thor-Sten Vertmann tõi välja, et liidu liikmesriikide elanikud on pidevalt internetis, nad ostavad ja müüvad seal aktiivselt, aga paraku käib peamine internetist ostmine kas oma riigi e-poest või tellitakse kaupu hoopis Ameerika Ühendriikidest. Vaid neli protsenti e-kauplemisest toimub liidusiseselt. „Meil on põhjust väita, et Euroopa Liidu ühtset digitaalset turgu täna ei eksisteeri,“ sõnas Vertmann.

6. mail avalikult tutvustatud digitaalse ühtse turu strateegia kuulub Euroopa Liidu prioriteetide sekka ning see plaanitakse valmis saada järgmise aasta jooksul. Strateegia eesmärk on hoogustada EL riikidevahelist e-kaubandust, mis tekitab rohkem valikuvõimalusi inimestele, suuremat ettevõtete vahelist konkurentsi ning ühtlasi ettevõtjatele ka võimalust laiendada oma turgu teistesse liidu riikidesse. „Tulevikus peaks e-kaubanduse puhul ettevõtjal olema võimalik suhet tarbijaga pidada nende seaduste järgi, kus tegutseb ettevõtja. Täna on olukord selline, et kui ettevõte tahab müüa oma kaupu või teenuseid 28 riigis, siis peab ta järgima 28 riigi erinevat õigusruumi. Tarbijad on ammu loobunud kinni hoidmast vaid oma asukohamaa õigusruumist, sest tellitakse hulgaliselt kaupa ka kolmandatest riikidest,“ selgitas Vertmann. Lisaks e-kaubandusele hõlmab digitaalse ühtse turu strateegia veel pakivedu, asukohapõhist blokeeringut, autoriõigusi ja käibemaksuga seonduvat.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara