Aprillis suurenes jaemüük 6%

kaubanduskeskus, jaemüük, ostlemine, shopping
Stroomi keskus

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2015. aasta aprillis eelmise aasta aprilliga võrreldes püsivhindades 6%, teatab Statistikaamet. Kui märtsis kasvas jaemüük eelmise aasta sama kuuga võrreldes 8%, siis aprillis jaemüügi kasv veidi aeglustus.

2015. aasta aprillis oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 424,6 miljonit eurot, seega jäi aprillis kauplustesse 323 eurot elaniku kohta.

Tööstuskaupade kaupluste jaemüügi kasv aeglustus. Kui märtsis kasvas neis kauplustes jaemüük eelmise aasta sama kuuga võrreldes 16%, siis aprillis oli kasv 12%. Müük suurenes enamikul tegevusaladel, vaid tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes oli jaemüük 2% väiksem kui eelmise aasta aprillis. Enim suurenes aprillis jaemüük posti või interneti teel, kus müük kasvas aastaga ligi poole võrra (48%). Keskmisest enam suurenes jaemüük veel ka muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjade, lillede, istikute jm (kasv 29%) ning kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüük) (kasv 27%).

Aprillis aeglustus jaemüügi kasv ka toidukaupade kauplustes. Kui märtsis kasvas jaemüük neis kauplustes eelmise aasta sama kuuga võrreldes 3%, siis aprillis oli kasv 1%. Toidukaupade kaupluste jaemüügi kasvu aeglustumisele avaldasid mõju eelmise aasta aprilli kõrge võrdlusbaas ning toidukaupade hinnalanguse pidurdumine – märtsis oli toidukaupade aastane hinnalangus 1,7%, aprillis 0,2%.

Mootorikütuse jaemüük suurenes 2014. aasta aprilliga võrreldes püsivhindades 5%.

Märtsiga võrreldes suurenes aprillis jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 2%. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal jäi aga müük eelmise kuuga võrreldes samale tasemele. 2015. aasta nelja kuuga (jaanuar–aprill) suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes püsivhindades 7,5%.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli aprillis 491,5 miljonit eurot, millest kaupade jaemüük andis 86%. Müügitulu suurenes nii märtsi kui ka eelmise aasta aprilliga võrreldes püsivhindades 2%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

AccountStudio - lihtsalt kohandatav terviklik äritarkvara

Äritarkvara, mida on võimalik kohandada erinevate nõudmiste ja tegevusaladega väike- ja suurettevõtetele. Tarkvara liidestab ettevõtte e-poe nii, et tehingud e-poes kajastuvad ilma valu ja vaevata nii laos kui ka raamatupidamises.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara