Autor: Maarit Eerme • 1. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algavad Pro Kapitali kaubandus- ja meelelahtuskeskuse ehitustööd

AS Pro Kapital Grupp allirjastas grupi tütarettevõtte AS Tallinna Moekombinaat lepingu Tallinnas Peterburi tee 2 asuva kaubandus- ja meelelahtuskeskuse ehitus- ning projekteerimistööde teostamiseks AS Merko Ehitus Eestiga.

Ehitatava hoone brutomaht on kokku ca 130 000 ruutmeetrit, sellest enam kui 52 000 ruutmeetrit erinevaid üüripindu (kaubandus, toitlustus, kobarkino ja meelelahutus). Keskuses hakkab paiknema üle 200 kaubanduspinna.

Tööde algus on juuni 2015 ning keskus on plaanis külastajatele avada 2017. aasta sügisel. Keskuse orienteeruv ehitusmaksumus on 70 miljonit eurot (ilma käibemaksuta).

Pro Kapital Grupp juhatuse esimehel Paolo Michelozzil on äärmiselt hea meel teatada, et algavad T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskuse ehitustööd. "Kasutame Tallinna Kristiine Keskuse ning Riia Domina Shoppingu arendamisega omandatud kogemusi, et luua sellest projektist midagi tõeliselt uut, atraktiivset ja emotsionaalset kõikidele Tallinna elanikele," ütles Michelozzi. Lisades, et Merko Ehitusega seob neid varasem pikaajaline koostöökogemus ning loodavad üheskoos saavutada häid tulemusi. 

"Täname Pro Kapitali, et nad on usaldanud nii suuremahulise ja keeruka ehituslepingu täitmise Merkole," ütles Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Tiit Roben. Lisades, et Pro Kapital omab suuri kogemusi kaubanduskeskuste arendamisel ja oleme kindlad, et see aitab uuesti T1 keskusest teha erakordse ja kliendi poolt armastatud kaubandus- ja meelelahtuskeskuse.

T1 kaubandus- ja meelelahutuskeskus on osa uuest  linnakeskusest, kus hakkab paiknema kavandatav Tallinna Ühisterminal, Rail Baltica raudteesõlm ning uus Tallinna linnaväljak, mis piirneb uute äri ja elamuhoonetega. Pikendatav 4. trammiliin on planeeritud ühendama kompleksi ka Tallinna Lennujaamaga.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757