Baltika müük kukkus Venemaal ligi poole võrra

Baltika teatas, et mai müügitulu oli 4,43 miljonit eurot, mis on 3 protsenti vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Kui Baltikumis müük kasvas, siis Venemaal langes jaemüük aastaga 47 protsenti.

Baltika mai jaemüük suurenes Baltikumis 3% – Eestis kasvas 9% ja Leedus 1%, Lätis vähenes 2%. Venemaa jaemüük vähenes 47% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kohalikus valuutas mõõdetuna vähenesid müügid Venemaal 37%. Müügipind Venemaal vähenes samal perioodil 24%.

Baltika konsolideeritud jaemüük mais oli 4,07 miljonit eurot, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 5%.

Mais avati Eestis uus Montoni pood

Baltikal oli mai lõpu seisuga kokku 131 kauplust, seal hulgas on frantsiisipoed: 5 Venemaal, 5 Hispaanias, 2 Valgevenes ning 15 tegutsevat frantsiisipoodi Ukrainas. Baltika enda opereeritavate kaupluste kuu keskmine müügipind jäi eelmise aasta sama perioodi tasemele.

Hulgimüük kasvas eelmise aasta maiga võrreldes 2%, e-poe müük suurenes üle nelja korra, 316%.

Viie kuu kokkuvõttes ulatusid müügitulud 21,1 miljoni euroni, jäädes eelmise aasta sama perioodi tasemele. Jaemüük oli kokku 18,2 miljonit eurot (-5%), seal hulgas kasvas müük Baltikumis 2%. Samal perioodil vähenes grupi keskmine jaemüügipind 3%. Hulgimüük oli 2,43 miljonit eurot (+50%) ja e-poe müük 434 000 eurot (+256%).

Baltika Ukraina jaemüügi äri ümberkorraldamise ja sealse ettevõtte müügi tõttu (leping sõlmiti 29. aprillil 2014) kajastatakse Ukraina tütarettevõtte müüke lõpetatud tegevusvaldkonnana. Müügiteade hõlmab vaid jätkuvate tegevusvaldkondade müüke, kui ei ole märgitud teisiti.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara