Maxima Eesti saab uue tegevjuhi 

Baltimaade, Poola ja Bulgaaria turgudel tegutsev jaekaubanduskontsern Maxima Grupé teatab muudatustest Maxima Eesti ja Maxima Bulgaria juhtkondades.

Alates 1. juulist asub Maxima Eesti jaekaubandusketi juhi ametisse Vygintas Šapokas, senine Maxima Bulgaria juht. Bulgaaria ettevõtte juhiks suundub alates 15. juunist senine Maxima Latvija äriarendusjuht Edvinas Volkas. Maxima Eesti peadirektor Vaidotas Pacesa lahkub ettevõttest seoses ametiaja lõppemisega.

“Maxima ettevõtete grupi üks võtmetugevusi on alati olnud väga laialdase kogemusega juhid. Soovime pakkuda neile inimestele grupi tasandil võimalusi omandada laialdasi kogemusi ning kasutada neid kogemusi eri riikide väga erinevatel turgudel. Oleme veendunud, et praeguste ümberkorraldustega suudame anda uue tõuke meie ettevõtete arengule nii Eestis kui Bulgaarias,” ütles Maxima Grupé peadirektor Neringa Janaviciute.

Janaviciute sõnul on Eesti ettevõte astumas uude arenguetappi. Uue tegevjuhi põhieesmärgiks on ettevõtte konkurentsivõime ja maine tugevdamine, osutades teravdatud tähelepanu ärikultuuri arendamisele ning usalduslike suhete loomisele avalikkuse ja kohalike kogukondadega. Täiendavaks prioriteediks on ettevõtte jaoks äriprotsesside arendamine ja viimistlemine, samuti hüpermarketite formaadi kauplustevõrgu laiendamine.

“Maxima Eesti on eduka kasvu toel tõusnud Eesti jaekaubandusturu liidrite hulka ning hindame väga ametist lahkuva tegevjuhi panust ettevõtte kiiresse arengusse ja äriprotsesside juhtimisse. Oleme veendunud, et ametit üle võttev ning teistelt jaekaubandusturgudelt laia kogemustepagasit omav Vygintas Šapokas jätkab edukalt nii alustatud projektidega kui ka saavutab eesmärgid, mis ettevõttele selle uuel arenguetapil seatud on,” toonitas Janaviciute.

Maxima Baltimaade ettevõtetest on Eesti viimase kolme aasta jooksul näidanud kiireimat kasvu. Kavakohaselt avab tänavuse aasta lõpus uksed esimene Maxima XXX kaubanduskeskus Tallinnas, samuti valmib tänavu uus logistikakeskus.

Viimased kuus aastat Maxima Bulgariat juhtinud Vygintas Šapokas alustas oma karjääri 2003. aastal Leedus Maxima LT äriosakonnas. Ta on töötanud veel toidu- ja esmatarbekaupade ostujuhina Maxima Latvijas ning pidanud tootegrupi juhi ametit ettevõttes Maxima LT.

Maxima Bulgaria eesmärk on jätkata keti sihikindlat laiendamist kodukaupluse formaadi T-Market kaupluste näol ning tugevdada kaubamärgi positsiooni Bulgaaria turul.

Maxima Bulgaria juhi kohale asuv Edvinas Volkas on töötanud jaekaubanduskontserni ettevõtetes üle 10 aasta. 2001. aastal Maxima LT meeskonnaga liitunud Volkas töötas aastatel 2006-2008 tarbekaupade ostujuhina, seejärel liikus ta toonasesse ettevõttesse UAB Maxima Group. Tema senine ametikoht oli Maxima Latvija äriarenduse juht.

Maxima Grupé on 2007. aastal asutatud valdusfirma, kes haldab jaekaubanduskette Leedus, Lätis, Eestis, Poolas ja Bulgaarias. Kokku on kontsernis 525 Maxima X, Maxima XX, Maxima XXX, Aldik ja T-Market kauplust. Neist 231 asub Leedus, 147 Lätis, 75 Eestis, 45 Bulgaarias ning 27 Poolas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara