Autor: Äripäev • 10. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alibaba tegevjuht: kahetsen, et börsile läksime

Maailma suurima aktsiaemissiooni (IPO) korraldanud Alibaba kaasasutaja ja tegevjuht Jack Ma kahetseb oma otsust Alibaba turule viia, vahendab CNN Money.

Vaatamata saavutatud rekorditele ütles Hiina e-kaubandusettevõtet juhtiv Ma, et elu on pärast aktsiaemissiooni muutunud palju keerulisemaks.

"Nüüd, pärast IPOt, on palju halvem," ütles Ma teisipäeval New Yorgis peetud kõnes. "Kui mul oleks teine elu, siis ma oleks oma ettevõtte privaatseks jätnud," ütles ta.

Ma kommentaarid panevad kulmu kergitama. Need tulid vaid aasta pärast seda, mil Alibaba kogus New Yorgi börsil toimunud aktsiaemissiooni käigus rekordilised 25 miljardit dollarit. Peale seda on ettevõte olnud vägagi edukas.

Börsile tulevad ettevõtted satuvad tavaliselt kohe investorite, regulaatorite ja meedia "põhjaliku järelvalve" alla. Kuna Alibaba tekitas palju kära ning emissioon oli eriti edukas, on need faktorid tugevalt võimendunud.

"Ei ole enam nii, et ainult oma inimesed vaatavad, mida sa teed. Terve maailm vaatab. Sellega tuleb harjuda," ütles Alibaba asutaja.

Alibaba hindas IPO ajal aktsia väärtuseks 68 dollarit. Praeguseks on ettevõtte aktsiad väärt veidi alla 88 dollari.

Omniva toob Alibaba juhi Jack Ma konsutandi Porter Erismani Eestisse, esinedes 14. oktoobril Kaubanduse Aastakongressil 2015 ja räägib sellest, kuidas Alibabast sai maailma üks suurim kaubandusettevõte. Lisaks toimub õhtul filmiseanss, kus vaatame Alibaba edulugu ja kasvu filmil.

Autor: Äripäev .

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757