Autor: Kaubandus.ee • 16. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi loodab Pärnu Pika tänava ärihoone valmis saada 2017. aastaks

Jaekett Rimi plaanib rajada Pärnu bussijaama vastaskrundile viiekorruselise ärihoone ja loodab ehitusega alustada tuleva aasta alguses; hoone loodetakse valmis saada 2017. aasta alguseks.

"Pärnu linn kuulutas välja arhitektuurikonkursi võitja ja nüüd saame allkirjastada projekteerimislepingu. Kui hästi läheb, saame ehitusloa aasta lõpuks kätte ja kui me nüüd järgmise aasta alguses saame ehitama hakata, siis selle hoone peaks 12 kuuga valmis saama," ütles Rimi kinnisvarajuht Urmas Sildnik BNS-ile.

Sildniku sõnul võiks uus hoone seega valmida 2017. aasta alguses. "Jah, kui kõik asjad lähevad hästi," lisas ta.

"Maksumust on praegu veel vara öelda, me ei ole seda kalkuleerima hakanud. Teeme kalkulatsiooni projekti järgi," märkis Sildnik.

Pärnu linnavalitsus kuulutas esmaspäevasel istungil hoone arhitektuurikonkursi võitjaks arhitektuuribüroo BOA OÜ töö "Raudjas", mille autorid on Jürgen Lepper, Anto Savi ja Margus Soonets. Kokku laekus võistlusele üheksa tööd, teatas linnavalitsus.

Pärnu Postimees kirjutas mullu sügisel, et Rimi Eesti Food AS kavatseb ehitada maaliinide bussijaama vastu Pikk 12 kinnistul asuva vana raudteejaamahoone asemele viiekorruselise äri- ja eluhoone, mille esimesel korrusel avatakse Rimi supermarket.

Pikk 12 kinnistu on 1388-ruutmeetrine, detailplaneeringuga on lubatud ehitusalune pindala 1226 ruutmeetrit, millest hoonestusala tohib enda alla võtta 1118 ruutmeetrit. Raudteehoone all on praegu 442 ruutmeetrit. Detailplaneering lubab Pikk 12 krundil senist hoonestusmahtu märkimisväärselt suurendada: Rimi tohib sinna ehitada kuni 20 meetrit kõrge ärihoone.

Hoone esimesel korrusel avab jaekett supermarketi, teisel korrusel asuvad kohvik või muud äripinnad, kaubanduskeskuse abiruumid ja tehnilised ruumid. Hoone kolmandale ja neljandale korrusele on kavandatud büroopinnad või külaliskorterid. Viies korrus jääb ainult korterite päralt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757