Kaluritel peagi lihtsam kala turustada

Alates 1. juulist kehtima hakkav uus kalapüügiseadus toob mitmeid muudatusi nii kutselistele kui harrastuskaluritele ning võimaldab kaluritel oma saaki senisest lihtsamalt turustada.

Uue seaduse kohaselt võib kutseline kalur müüa püütud kala ilma esmakokkuostukviitungit vormistamata füüsilisele isikule ja füüsiline isik osta enda tarbeks kala kuni 30 kilo ööpäevas.

Seni kehtiva seaduse kohaselt ei tohi oma tarbeks ostetava kalakoguse maksumus ületada päevas 19,2 eurot, kuid kehtiv piirmäär oli liiga väike selliste vääriskalade nagu lõhe, forell, angerjas, rääbis, koha ja silm ostmiseks. Uues seaduses ei lähtuta enam kindlast rahasummast vaid kalakogusest, mis Euroopa Liidu määrusest tulenevalt võib olla kuni 30 kilo, kuid kala ost ja müük ei või toimuda veekogudel.

Osale arutelus

  • Meelika Sander-Sõrmus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara