Maxima jaaniTOP: arbuus, õlu ja banaan

Maxima Eesti kauplustes müüdi jaanipühadel kõige enam arbuusi, heledat õlut ja banaani, väga populaarsed olid ka erinevad lihatooted ja mereannid.

“Ostetuimate kaupade edetabelis troonisid möödunud jaanipühade perioodil arbuusi, õlle ja banaani kõrval veel igapäevased toiduained – kanamunad, piimatooted, suhkur ja varajane kartul,” selgitas Maxima Eesti brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ty Lehtmäe. “Jaanid on aktiivne grillimise ning toiduvalmistamise aeg – ostukorvis andsid tooni erinevad liha- ja kalatooted.”

Eesti tarbija poolehoid kuulub tavakohaselt sealihale ja erinevatele sealihast valmistatud grilltoodetele – kogu lihamüügist andis toores sealiha ligi 28 protsenti, erinevad grill-lihad ja ðaðlõkid 22 protsenti ning grillvorstid 14 protsenti.

“Ligi kolmandiku lihasaaduste müügist andsid kanaliha ja kanast valmistatud tooted – marineeritud liha ja ðaðlõkk,” täpsustas Lehtmäe. “Aasta aastalt kasvab aga ka kala ning erinevate mereandide tarbimine ning möödunud pühade jooksul oli meresaaduste müük juba kanaðaðlõki müügiga samal tasemel.”

Jaanipühade jooksul suureneb tavapäevadega võrreldes ka lahja alkoholi müük, seda ennekõike heleda pilsner-tüüpi Eesti tootjate õlle näol. “Märkimisväärselt kasvas läinud päevade jooksul alkoholivaba õlle müük – Baltika 0 tõusis müüduimate õllede edetabelis Alexanderi, Karl Friedrichi ja Saku Originaali järel neljandale kohale, kusjuures mulluste pühadega võrreldes müüdi alkoholivaba õlut üle kahe korra rohkem.”

Maxima Eesti kauplustes oli enimmüüdud kaupade edetabel perioodil 19.-24. juuni järgmine:

  1. Arbuus
  2. Hele õlu Alexander
  3. Banaan
  4. Kanamunad Muhe Muna
  5. Hapukoor Tere 20%
  6. Piim Farmi 2,5%
  7. Kohvikoor Tere 10%
  8. Suhkur Optima Linija
  9. Või Tere 82%
  10. Varajane kartul (lahtine)

Maxima Eesti kauplusteketti kuulub kokku 74 poodi, neist 54 on X-formaadi kodukauplused, 19 XX supermarketit ning üks XXX hüpermarket Pärnus.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara