Baltikal Eestis hea, Venemaal kehv müük

Rõivatootja Baltika nautis juunis tublisti kasvanud müüki, kuid samal ajal vähenev müügipind ja valuutamõjud langetasid Venemaalt teenitud tulu peaaegu poole võrra.

Baltika juuni konsolideeritud müügitulu ulatus 4,33 miljoni euroni, suurenedes eelmise aasta sama perioodi müügituluga võrreldes 5%.

Baltika juuni jaemüük suurenes Baltikumis 11%, sealhulgas kasvas Eestis 17%, Leedus 7% ja Lätis 3%. Venemaa jaemüük vähenes 44% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kohalikus valuutas mõõdetuna vähenesid müügid Venemaal 24%. Müügipind Venemaal vähenes samal perioodil 25%.

Baltika konsolideeritud jaemüük juunis oli 4,02 miljonit eurot, suurenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2%.

Hulgimüük kasvas eelmise aasta juuniga võrreldes 90% ning e-poe müük suurenes üle kahe korra ehk 143%.

Baltikal oli juuni lõpu seisuga kokku 131 kauplust, seal hulgas on frantsiisipoed – 5 Venemaal, 5 Hispaanias, 2 Valgevenes ning 15 tegutsevat frantsiisipoodi Ukrainas. Baltika enda opereeritavate kaupluste kuu keskmine müügipind vähenes 1% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Kuue kuu kokkuvõttes ulatusid müügitulud 25,46 miljoni euroni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 1%. Jaemüük oli kokku 22,23 miljonit eurot ehk 4% vähem kui aasta tagasi. Müük Baltimaades kasvas seevastu 3%. Samal perioodil vähenes grupi keskmine jaemüügipind 2%. Hulgimüük oli 2,68 miljonit eurot, kasvades 53%, ja e-poe müük 487 000 eurot (+243%).

Seoses Baltika Ukraina jaemüügi äri ümberkorraldamisega ja sealse ettevõtte müügiga (leping sõlmiti 29. aprillil 2014), kajastatakse Ukraina tütarettevõtte müüke lõpetatud tegevusvaldkonnana.

 

Osale arutelus

  • Fredy-Edwin Esse

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara