Autor: Marta Jaakson • 8. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prantslased vajavad kasvuks Eesti Hansapakendit

44 riigis tegutsev prantsuse paberitoodete, pakendite ja reklaamimaterjalide hulgimüügiga tegelev Antalis International SAS ostab Eesti pakendifirma OÜ Hansapakend, et tegevust laiendada.

Kaks nädalat tagasi sõlmisid OÜ Hansapakendi omanikud ja Antalis AS osade müügilepingu. Antalis AS tegevjuhi Aivo Vellamäe sõnul algasid läbirääkimised mullu sügisel ning kestsid ligi kaheksa kuud. Aktiivsem osapool oli Antalis, kes ostu ettepanku ka Hansapakendile esitas. Osapooled on otsustanud tehinguhinna jätta konfidentsiaalseks. Äripäeva hinnangul võib tehingu suurus jääda kolme kuni nelja miljoni euro juurde. Poolte turuosad kokku ei moodusta üle 15%.

Vellamäe sõnul on Antalis Euroopa juhtiv paberi- ja pakenditoodete ning reklaammaterjalide hulgimüügifirma. „Oleme kiire kasvu faasis ning soovime Antalise ja Hansapakendi tegevuse konsolideerimisega laiendada oma tegevust ning luua kasulikku sünergiat,“ kommenteeris ta.

Uute ettevõtete omandamise ja innovatsiooni teel püüab Antalis tema sõnul ületada vähenevast tarbimisest tulenevaid väljakutseid traditsioonilises paberiäris. Hansapakendi ärimudel tööstusliku pakendamise, liimimise ja markeerimise valdkonnas võimaldab Antalisel lähiturgudel saavutada olulist kasvu ja potentsiaali edasiseks arenguks.

Hansapakend jätkab Vellamäe sõnul tegutsemist iseseisva üksusena. Tulevikus on plaanis liita Hansapakendi meeskond Antalise pakenditoodete osakonnaga. „Sellest uuest meekonnast saab teadmuskeskus regiooni ettevõtete jaoks,“ ütles Vellamäe. Hansapakendi kaubamärgi õigused lähevad üle Antalisele.

„Hansapakend peab edasi arenema ja selleks on vaja rahvusvahelist kogemust. Antalise näol avaneb see võimalus,“ kommenteeris Hansapakendi üks omanikest, Jaago-Päärn Talpas. Talpas jätkab firmas pakendivaldkonna äritegevuse juhtimist Baltikumis ja Soomes.

Hansapakend on Eesti turul tuntud pakendimüüja, mis on teinud pikalt koostööd Eesti tööstusettevõtetega. Hansapakendit on 2012. aastal tunnustatud Eduka Eesti Ettevõttena.

Antalis International SAS on Prantsusmaa osaühing, millel on tütarettevõtted 44 riigis viies maailmajaos: Euroopa, Aasia, Okeaania, Lõuna-Ameerika ja Aafrika. Firmas töötab üle 5500 inimese. Ettevõte tegeleb peamiselt paberitoodete, pakendite ja reklaamimaterjalide hulgimüügiga. Lisaks pakub Antalis rohkem kui 70 teenust, seal hulgas nõustamist, koolitust, kliendispetsiifilisi teenuseid, personaliseerimist, heade tavade jagamist, suure lisandväärtusega logistikat, veebilahendusi ja kliendituge. Antalis International tegutseb Eestis oma tütarettevõtte Antalis AS kaudu.

Hansapakend OÜ käive oli mullu 7 160 513 eurot ja tunamullu 6 954 915 eurot. Firma kasum oli 448 658 eurot ja tunamullu 444 839 eurot.

Antalis International SAS aastane käive oli 2014. aastal 2,6 triljonit eurot ja firma müüs 1,8 miljonit tonni paberit.

Antalis ASi käive oli 2013. aastal 20 miljonit eurot. Müügitulust 99 protsenti moodustas paberi- ja paberitoodete müük. Ettevõtte ärikasum oli  2013. aastal 656 000 eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757