Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaapani e-kaubandusettevõte Rakuten omandas täisosaluse Eesti ettevõttest Fits.me

Jaapani e-kaubandusettevõte Rakuten omandas tehinguga täisosaluse Eesti päritolu virtuaalse proovikabiini teenust pakkuvast ettevõttest Fits.me.

Rakuteni ja Fits.me vahelised läbirääkimised algasid möödunud aasta lõpus, kui Jaapani ettevõtte külastas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) kutsel Eestit ning kohtus ka Fits.me juhtkonnaga. Rakuten omandas osaluse teistelt investoritelt, kelleks olid muuhulgas ettevõtte asutajad Heikki Haldre ja Paul Pällin ning Arengufondi investeerimisettevõte SmartCap. E-kaubanduse hiiglase Rakuteni osalus võimaldab Eestist alguse saanud ettevõttel tuntavalt laiendada oma kliendibaasi ja haaret kiiresti kasvavas e-kaubanduse valdkonnas.

EASi välisinvesteeringute keskuse juhi Indrek Pällo sõnul on tehing Eesti jaoks märgilise tähtsusega. “Mul on siiralt hea meel, et EASi tegevuse tulemusena on järjekordne Eesti start-up ettevõte saanud tuule tiibadesse. EASi Jaapani välisesindaja Kosaku Yamaguchi kõrgetasemeliste kontaktide tulemusel on loodud alus Fits.me edasiseks eduks. Ühest küljest aitavad taolised välisinvesteeringud Eesti tehnoloogial maailma vallutada ning teisest küljest on tehingu tulemusena Eestis esindatud maailma suuruselt kolmeteistkümnes e-kaubandusettevõte,“ sõnas Pällo.

Fits.me asutaja Heikki Haldre sõnul on Rakuteni investeering loogiliseks jätkuks Fits.me arengus, võimaldades varajase faasi investoritel investeeringust väljuda ning strateegilisel investoril ettevõtet edasi arendada. „Meie koostöö Rakuteniga sai alguse eelmise aasta novembris, kui EAS korraldas jaapanlastele kohtumised Eesti tehnoloogiaettevõtetega. Koostöö arenes kiiresti edasi, kulmineerudes Fits.me saamisega Rakuteni tütarettevõtteks. Investeering aitab meil oma teenustega veelgi tugevamalt e-kaubanduses kanda kinnitada ning kasutada Rakuteni kogemust meie virtuaalse proovikabiini edasiarendamisel,“ lisas Haldre.

Fits.me pakub virtuaalse proovikabiini teenust, võimaldades juhtivatel rõivabrändidel ja e-kaupmeestel pakkuda oma klientidele personaalset ostukogemust ning mõista paremini klientide vajadusi. Ettevõte annab tööd 60 inimesele, kes töötavad nii ettevõtte Londoni peakorteris kui ka Eesti kolmes arendus- ja tootmistegevusele keskendunud kontoris. Lisainfot leiab ettevõtte koduleheküljelt: www.fits.me

Rakuten on üks maailma juhtivaid e-teenuste ettevõtteid, mis pakub erinevaid nii üksiktarbijatele kui ettevõtetele suunatud teenuseid, sealhulgas e-kaubandus, e-raamatud, transport, pangandus ja palju muud.

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757