Prisma juht: konkurents on tihe

Prisma juht Janne Lihavainen ütles, et kuigi jaekaubanduses on konkurents juba praegu tihe, peab ta uute kaupluste teket loomulikuks.

Tallinna Kaubamaja äsja avaldatud II kvartali majandustulemuste järgi kasvas ettevõtte müügitulu 1,9 protsenti ning puhaskasum 9,8 protsenti. Täna teatas Tallinna Kaubamaja Grupp ka uue Selveri avamisest.

Lihavaineni sõnul olid Tallinna Kaubamaja majandustulemused ootuspärased ning uue poe avamine tervitatav. „Ma arvan, et kaupluste võrgustik ei saa kunagi valmis,“ märkis Lihavainen. Ta selgitas, et kauplused arenevad ühiskonnaga samas tempos ehk kui mingis piirkonnas elanike arv tõuseb, siis tõenäoliselt sinna ka uusi kauplusi tekib. 

„Selge see, et selliseid aastaid nagu nägime kuni kümme aastat tagasi, et ühel aastal mitu uut kauplust tekib, ma arvan, et sellist aega me lähitulevikus ei näe, sest Eesti kauplustevõrgustik on tihe ja suhteliselt heas korras,“ lausus Lihavainen. Tihe võrgustik tingib aga ka suurenenud konkurentsi, mis Lihavaineni sõnul väljendub hindade languses.

Osale arutelus

  • Merilin Sarapuu

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara