ML Halduse OÜ müüs Auriga Kaubanduskeskuse

Auriga Kaubanduskeskuse omanikfirma ML Halduse OÜ sõlmis juulis 2015. aaastal keskuse kinnistu müügilepingu Zenith Capital Management’i poolt juhitavale ettevõttele.

Auriga Kaubanduskeskus valmis oktoobris 2008. Tegemist on suurima kaubanduskeskusega Saaremaal, mille suurimad rentnikud on K-Rauta, Rimi, Honda keskus (ML Autoservice), Rademar, Koduekstra jt. Kaubanduskeskuse üldpind on kokku üle 16 000 ruutmeetri, millest rendipind moodustab ca 13 500 ruutmeetrit.

Keskuse uus omanik plaanib jätkata keskuse igapäevast juhtimist koostöös senise omaniku ja olemasoleva meeskonnaga, kaasates täiendavalt kaubanduskinnisvarale spetsialiseerunud eksperte, tagamaks keskuse jätkuv areng ja kvaliteet.

Keskuse müüja, ML Halduse OÜ omanik Maidu Lempu, kelle omanduses ja juhtimisel on keskus 7 aastat töötanud, soovib uuele omanikule edu ja koostöömeelt Saaremaale olulise ostlemis ja vaba aja veetmise koha pidamisel.

Zenith Capital Management on sõltumatu varade juhtimise ja finantsnõustamise ettevõte, mis tegeleb varakate eraisikute, nende perekondade ja eraomandis olevate äriühingute finantsasjade korraldamise, struktureerimise ja isiklike vajadustega. Zenith Capital Management toimib family office’i põhimõtete kohaselt. Ettevõtte klientideks on nii kohalikud kui rahvusvahelised isikud ning ettevõtte tegevusvaldkondade hulka kuuluvad wealth management, kinnisvara juhtimine, ettevõtete rahastamine ja ärinõustamine.

Müüjat nõustas Eesti kapitalil põhinev investeerimispanganduse ettevõte Redgate Capital, mis tegeleb finantsnõustamise (sh M&A tehingud, kinnisvara tehingud, finantseerimise kaasamine) ning investeeringute juhtimisega. Ettevõtte teatel on nad Eestis viimase aasta jooksul nõustanud kinnisvaratehinguid kogumahus üle 50 miljoni euro. Tehingu juriidilised nõustajad olid müüja poolel advokaadibüroo Concordia ja ostja poolel advokaadibüroo Rask.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara