Norralased arendavad peavaluvaba veini

Punane vein
Punane vein

Norra suurim veinitootja Arcus Wine Brands on välja andmas mitut uut veini, mille tarbimise korral järgmisel hommikul peavaluga ei ärka, vahendab Euromonitor International.

„Me kõik teame, et ükskõik missuguse alkohoolse joogi liigtarbimise korral võib järgmisel päeval pea valutada. Mõne tarbija jaoks tähendab aga juba üks lonks punast veini peavalu. Traditsiooniliselt nimetatakse sellist peavalu punase veini peavaluks,“ selgitas teadusanalüütik ¨yvind Leknessund.

Leknessund lisas, et põhjust, miks mõnedel inimestel hakkab punasest veinist väga kiiresti pea valutama, pole teaduslikult kindlaks tehtud, ent usutakse, et tõenäoliselt põhjustab seda tanniini ja histamiini sisaldus alkohoolses joogis.

Veinieksperdi kodulehe andmeil on tanniini näol tegu parkainega ning punase veini ühe peamise koostisosaga. Histamiin on aga tihedalt seotud toidutalumatusega. Nimelt ütleb Eesti Allergialiidu kodulehekülg, et osa toiduaineid kutsub peale allergia mõnedel inimestel esile toidutalumatust, vabastades bioaktiivset histamiini. Histamiin on vasoaktiivne aine, mille mõjul laienevad väiksed veresooned ja kapillaarid ning tekib põletikuline punetus, turse ja sügelemine, mis on kõige paremini näha nõgesekublana. Histamiini füsioloogiline ülesanne on põletiku algatajana kaitsta keha nakkuste ja vigastuste eest.

Arcus Wine Brands on senini välja andnud juba nelja erinevat sorti punaseid veine, mille pudelil on silt, et vein sisaldab väikses koguses histamiini ja tanniine.

Kuna nii Norras kui Euroopa Liidus ei ole veinidel kohustust panna pudelile silti infoga, millest vein täpselt koosneb, on Leknessundi sõnul igati tervitatav, et Arcus Wine Brands seda teeb ning seeläbi tarbijaid teavitab ja harib. Lisaks pakub see head alternatiivi neile inimestele, kes muidu punast veini juua ei saa.

Osale arutelus

  • Pille Ivask

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara