Autor: Maarit Eerme • 5. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima Grupé käive kasvas esimesel poolaastal 2,6 protsenti

Tänavu esimesel poolaastal kasvas jaekaubanduskontserni Maxima Grupé konsolideeritud käive mullusega võrreldes 2,6 protsenti 1,28 miljardi euroni, kõige suuremat kasvu näitasid Poola ja Eesti.

Käesoleval aastal luuakse Maxima Grupé kontserni ettevõtetes kokku ligikaudu 1500 uut töökohta ning äritegevusse investeeritakse Leedus, Lätis, Eestis, Bulgaarias ja Poolas 87 miljonit eurot.  

“Maxima Grupé kontserni ettevõtete tulemused vastavad ettevõtte strateegiale, mis tugineb igas riigis detailse tegevuskava ning kohalike äriliste eesmärkide järgimisele. Poolaastatulemused on kohalike turgude konkurentsisituatsiooni arvestades stabiilsed, arvestades sealhulgas Leedu üleminekut uuele valuutale,” lausus Maxima Grupé tegevdirektor Neringa Janaviciute.

Maxima Latvija esimese poolaasta käive oli 331 miljonit eurot, kasvades aastaga 3,7 protsenti. Samal perioodil kasvas Maxima Eesti OÜ käive 9,3 protsenti 213 miljoni euroni. Leedus oli Maxima LT käive mullusest 0,5 protsenti väiksem, ulatudes 677 miljoni euroni. Selle põhjuseks oli peamiselt Leedu üleminek eurole ning sellest tulenev tarbimise langus esimeses kvartalis, mis teises kvartalis esmalt stabiliseerus ning seejärel pöördus tõusule.

Maxima Bulgaria käive kasvas esimesel poolaastal 6,3 protsenti, ulatudes 34,5 miljoni euroni. Teist aastat järjest näitas kontsernis kiireimat kasvu Poola – Aldik Nova ettevõtete käive kasvas 19,4 protsenti 21,6 miljoni euroni.

Maxima Grupé on 2007. aastal asutatud valdusfirma, mis haldab jaekaubanduskette Leedus, Lätis, Eestis, Poolas ja Bulgaarias. Kokku on kontsernis 526 Maxima X, MaximaA XX, Maxima XXX, Aldik ja T-Market kauplust. Neist 231 asub Leedus, 147 Lätis, 75 Eestis, 46 Bulgaarias ning 27 Poolas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757