Autor: Maarit Eerme • 6. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olerexi eesmärk saada suurimaks täitus aastaga 

Aasta eest plaanis Olerex viie aastaga investeerida uutesse teenindusjaamadesse ning tõsta Eesti suurimaks tanklaketiks. Tänasel pressikonverentsil teavitati, et eesmärk saada suurimaks täitus kiiremini, kui planeeritud.

OAO Lukoil varahaldusfirma Lukoil European Holdings BV ja Olerex varahaldusfirma Aqua Marina AS sõlmisid juunis ostu-müügi lepingu, millega Aqua Marina omandas 100 protsenti Lukoil Eesti AS aktsiatest. Tehing sai juuli alguses konkurentsiametilt heakskiidu ning Lukoil Eesti aktsiate üleminek toimus lõplikult 1. augustil.  

„Kavandasime viie aasta jooksul uute teenindusjaamade ehitusse investeerida 25 miljonit eurot ning tõsta tanklate arvu 70ni, kuid seoses Lukoil Eesti aktsiate omandamisega on Olerexil alates käesolevast kuust võimalus teenindada oma kliente juba 87 teenindusjaamas, seega on aasta tagasi avalikkusele välja öeldud eesmärk täidetud pisut kiiremini, kui algselt oli plaanitud,” märkis ASi Olerex juhatuse esimees ja tegevjuht Piret Miller.

„Meie hinnangul on Eestis kütusemüügil strateegiliselt tähtis omada vähemalt 70 tanklat, mis võimaldab õige asukoha planeeringu korral katta kogu Eesti ning suudab tanklaketile pakkuda vajalikku mahuefekti." Lukoil oli Olerexile ideaalilähedane liitumispartner, kuna ettevõttega asukohapõhiselt kattuvaid teenindusjaamasid on vähe. Lisanduvad teenindusjaamad asuvad kohtades, kus Olerexi jaemüügikett vajas täiendust. Milleri sõnul kõik koondumisega ületulnud teenindusjaamad tööle ei jää –  sulgemisele lähevad jaamad, mis jäävad oluliselt Olerexi tänasesse mõjualasse.  "Esimeses etapis sulgeme 4 teenindusjaama, millega Olerexile kui Eesti suurimale tanklaketile jääb oma klientide suurepäraseks teenindamiseks 83 teenindusjaama," ütles Miller.

„Tankla operaatori info kuvamiseks paigaldatakse üleminekuperioodil Lukoili tanklate hinnapostidele Olerexi  logo kandev sümboolika ning võimalusel tõmmatakse masti Olerexi lipud,“ lisas Miller. „Ühtlasi jätkavad  oma tavapärast tööd kõik endised Lukoili teenindusjaamade töötajad.“

Milleri kinnitusel tekib kahe suure kütuse jaemüügiketi ühendamisel nii Olerexile kui Eesti turule märkimisväärset sünergiat, millest võidavad eelkõige kõik eestimaalased. „Olerexi eesmärk on pakkuda oma klientidele võimalikku parimat teenust ja teenindust, see tähendab, et Olerex kui kütuse jaemüügikett ei ole veel selle tehinguga valmis, kuid me oleme saavutanud väga tugeva eelduse kujuneda ka Eesti teenindusjaamade kvaliteediliidriks.”

AS Olerex on 1994. aastal asutatud  kodumaisel kapitalil põhinev Eesti suurim kütusefirma, kelle jaemüügivõrku kuulub praegu 87 teenindusjaama ja kiirtanklat üle Eesti. Ühendatud tanklaketis töötab üle 600 inimese.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757