Stockmann ronib mustast august välja

Stockmanni aktsia tegi eile pärast kvartalitulemuste avalikustamist üle kahekümne aasta suurima tõusu. Aktsia jätkab ka täna rallimist.

Kuigi firma käive langes aastaga ja kahjum süvenes, siis andsid tulemused lootust helgemaks tulevikuks. Firma kasumimarginaal paranes ning juhtkond lubas, et karmid kärped ja koondamised, mis on juba tehtud, hakkavad tulemustele positiivselt mõjuma juba 2016. aasta alguses.

Möödunud aasta lõpus Stockmanni juhiks saanud Per Thelin on kärbetega küllaltki hästi toime tulnud. Ta võttis kohe ette tegevuskava, mis hõlmas kahjumlike poodide sulgemist, rõivaketi ja raamatupoe müüki ja 50 miljoni euro kokkuhoidu. Ta näeb vaeva Stockmanni kaubamajade ümberkujundamise ning uute välispartnerite leidmisega. Kõike selleks, et muuta kaubamaja uuesti inimeste lemmik ostlemiskohaks.

Carnegie Investmenti analüütiku Tommy Ilmoni hinnangul tehakse Stockmannis praegu head tööd. „Eelmine juht ei reageerinud turuolukorra muutustele piisavalt kiiresti,“ rääkis ta. „Praegune juhtkond on vähemalt ette võtnud palju tegevusi, et efektiivsust parandada.“

Stockmanni käive oli teises kvartalis 405,8 miljonit eurot, mis on pea 90 miljonit vähem kui mullu samal ajal. Firma kahjum ulatus 11,9 miljonile eurole. Aasta eest oli see 8,1 miljonit.

 

Osale arutelus

  • Birjo Must

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara