Autor: Kaubandus.ee • 17. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN ostis E.L.L. Kinnisvaralt Leedu kaubakeskuse

Baltimaade juhtivaid kinnisvaraarendajaid E.L.L. Kinnisvara müüs EfTEN Real Estate Fund III AS-ile oma 100%-lise tütarettevõtte UAB Titvesta, millele kuulub Saules Miestase kaubanduskeskus.

Tehingu maksumus on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne. Leedus asuva kaubanduskeskuse omandamine on esimene EfTEN Real Estate Fund III investeering.

EfTEN Real Estate Fund III fondijuhi Viljar Arakase sõnul oli Saules Miestase kaubanduskeskus EfTENi investeerimismeeskonna ostuhorisondil juba mõnda aega. „Peale EfTEN Real Estate Fund III esmaemissiooni õnnestumist jäi meil müüjaga kokku leppida tehnilistes detailides, sest Šiauliai keskus ise oli meile varasemast ajast juba tuttav. Meie soov oli panna kogutud raha kohe tööle ja mõneti on hea, et esimene investeering on tehtud just Leedu turul, sest see on meid huvitavast investeerimispiirkonnast suurim,“ sõnas Arakas.

„E.L.L. Kinnisvara kohaliku professionaalse meeskonna juhtimisel on  keskus järjest tugevdanud Šiauliai külastatavaima kaubanduskeskuse positsiooni. Oleme otsustanud keskuse müüa, et keskenduda oma pikaajalises strateegias rohkem arendustegevusele, samuti teeme eeltööd uutele turgudele sisenemiseks. Meil on hea meel, et EfTENi näol leidus Saules Miestase keskusele väärikas ja pikaajalise omanikuplaaniga ostja,“ ütles E.L.L. Kinnisvara juhatuse liige Taavi Ojala.

Šiauliai südalinnas asuvat Saules Miestas kaubanduskeskust külastab aastas 7,35 miljonit inimest ning selle eelmise aasta netokäive oli 31 miljonit eurot. Keskus pakub head kaubavalikut ja meelelahutust: keskuses on 110 kauplust ja ligi 10 söögikohta, katusel asuvat päikeseterrassi külastab igal suvehooajal ligi pool miljonit inimest. 2007. aastal avatud keskus on Leedu esimene, kus asub kesklinna integreeritud bussiterminal. Keskuse ligi 800 parkimiskohast valdav enamus asub parkimismajas. Keskuse brutopind koos parkimiskorrustega on 50 000 m², müügipind ligi 20 000 m² ja peamised üürnikud on Rimi, New Yorker, Sportland, Reserved, Takko Fashion, Deichmann, House, Cropp town, Euronics ja Monton.   

E.L.L. Kinnisvara jätkab osanikuna Riia Spice ja Spice Home, Vilniuse Panorama ning Tallinna Viru Keskuse kaubanduskeskustes, lisaks kuulub portfelli Tallinnas Delta Plaza ja Sõpruse Ärimaja ning Vilniuses L3 büroohoone. E.L.L. Kinnisvarale kuulub osalus ka kolmes Tallinna hotellis. Ettevõte on alustanud Narbuto 5 büroohoone arendusega Vilniuses ning teeb eeltööd Spice Home keskuse laienduse ja Spice ning Skanstese büroohoone arenduse käivitamiseks Riias.    

EfTEN Real Estate Fund III AS on fondivalitseja EfTEN Capitali poolt 2015. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv alternatiivne kinnisvarafond, mis juhindub oportunistlikust ja väärtust lisavast investeerimisstrateegiast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757