Ladu ja kauplus ühe katuse alla annab kokkuhoiu

stock office
Stock office'id koguvad populaarsust

Väiksemad ettevõtted tahavad, et nii ladu, büroo kui ka kaubanduspind oleks ühes hoones. See on alternatiiv laoteenuse sisseostmisele, samuti on see mõistlik viis ühildada erinevates kohtades asuv büroo ning laopinnad, kirjutab Äripäev logistika rubriigis.

LAAM Kinnisvara lao- ja tootmispindade maakler Reio Soosaare hinnangul sobib stock-office’i hoonetüüp hästi kaubandusega tegelevatele ettevõtetele, nagu maaletoojad ja edasimüüjad. “Toidukaubad, tehnikakaupade müüjad, toodete esindused ja teeninduskeskused,” loetles Soosaar potentsiaalseid kliente.

OÜ Balti Kell juhatuse liige ­Richard Õunap tegi hiljaaegu otsuse kolida ettevõtte tegevus stock-office’i tüüpi pinnale. “Tegutsesime pea 15 aastat ruumides, kus kõik tegevused paiknesid erinevates ruumides – eraldi olid kaubad ja bürooruumid. Et selline töökorraldus muutus ajapikku keeruliseks, leidsime peale pikaajalisi otsinguid lahenduse, mis oligi stock-office,“ märkis ­Õunap.

Õunapi sõnul oli uute ruumide otsimise juures peamine kriteerium, et need paiknesid esimesel korrusel. Sama tähtis oli lao- ja kontoriruumide komplekssus ja kompaktsus. “Olime niisugust lahendust püüdnud leida juba pikemat aega, ent tulutult – seesuguseid ruume pole turul just kuigi palju,” märkis Õunap.

Et ettevõtte töötajad peavad iga päev sagedasti liikuma nii kontori kui ka laoruumide vahet, on stock-office’i lahendus Balti Kellale parim. Ka oli mõjukas argument laoruumide hea ligipääsetavus kaubaauto vaatevinklist. Uutesse ruumidesse kolitakse Õunapi sõnul sisse juba lähikuudel.

Loe stock-office'i võimalustest ja hindadest Äripäevast.

Osale arutelus

  • Kairi Oja, kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara