28. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statoil investeeris rekordised 4,3 miljonit eurot

Statoil investeeris eelmisel aastal rekordised 4,3 miljonit eurot
Foto: Erik Prozes
Statoil Fuel & Retail Eesti AS-i 30. aprillil 2015 lõppenud majandusaasta müügitulu ulatus 277,6 miljoni ning puhaskasum 60,3 miljoni euroni. Ettevõte investeeris teenindusjaamadesse kokku 4,3 miljonit eurot, mis on ühe miljoni euro võrra rohkem kui eelmisel aastal.

Statoil Fuel & Retail kontserni finantseerimisteenuste puhaskasum tõusis võrreldes eelmise majandusaastaga suuremate intressitulude ning välisvaluutas antud lühi- ja pikaajaliste laenude ja pangasaldode ümberhindlustest teenitud suurema kursikasumi tõttu.

Ettevõtte jaemüügitulu oli 215,1 miljonit eurot, mis oli 2% vähem kui eelmisel majandusaastal. Statoil Fuel & Retail Eesti AS finantsdirektori Paavo Siimanni sõnul põhjustas jaemüügitulu vähenemise peamiselt mootorikütuste väljamüügihinna alanemine. „Samas kasvasid tänu tugevale kvaliteedikuvandile ning ebaausa konkurentsi  vähenemisele Statoili mootorikütuste, eelkõige diislikütuse, müügimahud. Statoili uue põlvkonna kütused miles ja miles Plus on klientide poolt hästi vastu võetud, mis näitab, et kütuse sääst 3%, mis teeb ligikaudu 4 s/l kohta, on meie klientide jaoks olulised“, märkis Siimann.

“Eelmisel aastal lõpetasime ka kütusetankuritele välimakseterminalide paigaldamise kõikides teenindusjaamades. Välised makseterminalid võimaldavad kliendil valida, kas maksta kütuse eest kohe tankimisalal või teenindusjaama kassas. Nii on võimalik kliendil, kellel on kiire, maksta kütuse eest kohe tankimisalal,” ütles Siimann.

Mugavuspoodide müügitulu kasvu toetasid nii lõppenud kui ka eelmiste majandusaastate jooksul tehtud investeeringud, õiged sortimendiotsused, atraktiivsed reklaamikampaaniad ja 2014. aasta soe suvi. „Hea meel on tõdeda, et varasemad investeeringud teenindusjaamade uuendamisse ja täisteeninduskontseptsiooni aitasid Statoilil kindlustada oma liidripositsiooni ja tõid meile juurde uusi kliente,” tõdes Siimann.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS tasus lõppenud majandusaasta jooksul riiklikke ja kohalikke makse 99,9 miljoni euro ulatuses, millest enamiku moodustasid aktsiisi- ja käibemaks. Mootorikütuste aktsiisimaksu tasub Statoil Fuel & Retail Eesti AS terminaliteenusepakkuja Oiltanking Tallinn AS kaudu.

Vaatamata viimaste aastate suuremale tähelepanule maksupettuste vähendamiseks kütusesektoris, saab riik Siimanni hinnangul sektori korrastamiseks veel palju teha. „Võimalustena näen kütusemahutite andmebaasi loomist, hoiuteenuse tegevusloa tingimuste karmistamist, kütuseveo saatedokumentide täiendamist, reaalajas toimuva aruandlusmahu suurendamist, kütuseveokitele GPS-seadmete paigaldamise nõuet ning riigihangetel kogu tarneahela avalikustamist.“

Lõppenud majandusaastal teenitud kasum võimaldas maikuust tõsta müüjate-klienditeenindajate töötasu kuni 8% ning jätkata investeerimist uutesse ning innovaatilistesse toodetesse ja teenustesse. Lisaks sortimendiuuendustele saavad käesoleva majandusaasta lõpuks kõik Statoili autopesulad uuendusena preemiumklassi ShineLux püsivaha pesuprogrammi. Täielikult uuendame nelja teenindusjaama – Sikupilli, Tartu Lõunakeskuse, Sõle ja Keila – autopesulad. Lisaks on plaanis renoveerida kaks teenindusjaama.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS on juhtiv mootorikütuste ja esmatarbekaupade jaemüüja kokku 46 teenindusjaama ja seitsme Statoil 1-2-3 automaatjaamaga. Ettevõttes töötab üle 550 inimese, neist ligi 500 müüjat-klienditeenindajat. Statoil Fuel & Retail Eesti AS kuulub Statoil Fuel & Retail kontserni, mis tegutseb peale Eesti veel seitsmes riigis – Norra, Rootsi, Taani, Läti, Leedu, Poola ja Venemaa. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757