1. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika käive langes suve lõpus

Foto: Raul Mee
Baltika käive langes augustis aastataguse ajaga võrreldes 19%, mille põhjuseks peetakse sooja ilma.

Baltika augusti konsolideeritud müügitulu ulatus 3,99 miljoni euroni ja see vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 19%. Baltika juhtkond põhjendas müügitulu vähenemist erakordselt sooja ilmaga tänavu augustis ja sellest tulenenud tarbijate vähest huvi sügiskollektsioonide vastu.

Rõivafirma augusti jaemüük vähenes aastaga Baltikumis 15%, sealhulgas Eestis 9%, Lätis 24% ja Leedus 16%. Venemaa jaemüük vähenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 56%. Kohalikus valuutas mõõdetuna vähenes müük Venemaal 37%, müügipind vähenes seal samal ajal 22%.

Baltika konsolideeritud jaemüük augustis oli 3,35 miljonit eurot ning see jäi eelmise aasta samale perioodile alla 23%. Hulgimüük suurenes eelmise aasta augustiga võrreldes 10% ja e-poe müük 104%.

Tänavu kaheksa kuu kokkuvõttes ulatusid müügitulud 34,5 miljoni euroni, vähenedes 1% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Jaemüük oli kokku 30,16 miljonit eurot, langedes 6%. Müük Baltikumis kasvas samal ajal 2%. Hulgimüük ulatus 3,7 miljoni euroni ja e-poe müük 0,62 miljoni euroni.

Baltikal oli augusti lõpu seisuga 130 kauplust, sealhulgas frantsiisipoed: 5 Venemaal, 5 Hispaanias, 2 Valgevenes ning 15 Ukrainas. Baltika enda opereeritavaid poode oli augusti lõpus 103. Kaupluste kuu keskmine müügipind vähenes võrreldes eelmise aasta sama ajaga 1%.

Baltika aktsia hind on täna Tallinna börsil 0,337 eurot. Sel aastal on hind langenud pea 28%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757