Maxima loob Sillamäele 150 uut töökohta

Maxima
Sillamäe Maxima eskiis

Sillamäe linnavolikogu kehtestas detailplaneeringu, mille järgi rajatakse linna uus kaubanduskeskus koos Maxima XX supermarketiga. Plaanide järgi 2017. aastal uksed avav keskus loob 150 uut töökohta ja avardab oluliselt sillamäelaste ostlemisvõimalusi.

Sillamäe linnavolikogus 28. augustil heakskiidu saanud detailplaneeringu kohaselt rajatakse aadressile Pavlovi 1 kompleksne linnasüda, kuhu esimeses ehitusjärgus kerkib Maxima XX supermarketiga kaubanduskeskus ning ala läbiv jalakäijate promenaad.

Maxima Eesti tegevdirektori Vygintas Ðapokase sõnul toob kavandatav Maxima XX supermarket  Sillamäele sarnase kaubavaliku ja avara müügisaali, nagu ettevõtte kauplustes Jõhvis ja Narvas. “Paljud sillamäelased käivad juba täna oma ostusid sooritamas meie Jõhvi ja Narva kauplustes ning on pöördunud meie poole küsimusega, millal nende linna sarnase avara müügisaali ja suure kaubavalikuga pood rajatakse.Pärast põhjalikke arutelusid kehtestatud detailplaneering annab võimaluse avada ka Sillamäel linlaste ootustele vastav Maxima supermarket,”kirjeldas Vygintas Ðapokas. Lisaks Sillamäe elanikele on planeeritava kaubanduskeskuse potentsiaalseteks külastajateks Tallinna-Narva maanteel liiklejad.

Detailplaneeringuga on kaubanduskeskuse ees planeeritud avar, ainult jalakäijatele mõeldud  promenaad. Piirkond on Sillamäe linna tulevikuvisioonis kavandatud uue linnasüdamena. Vastavalt detailplaneeringu arhitektuursele lahendusele hakkavad rajatavas kaubanduskeskuses kõrvuti supermarketiga olema täiendavad teenused, näiteks apteek, juuksurisalong, kosmeetik ning kinga- ja kellaparandajad.

Ðapokase sõnul on Maxima XX supermarketi toidu- ja tööstuskaupade valik võrreldes tänase Sillamäe Maxima kauplusega mitmeid kordi suurem. “Uusi töökohti loob kaubanduskeskus linna vähemalt 150, millele lisanduvad veel kõrvalolevate äride loodud töökohad,” selgitas Ðapokas.

Maxima plaanib kaupluse ehitusega alustada järgmisel aastal ja uksed peaks uus kaubanduskeskus avama 2017. aastal. Täpsem ehitusprojekt valmib lähiajal.

Maxima Eesti kuulub jaekaubanduskontserni Maxima Grupé, mis ühendab 528 kauplust Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Bulgaarias. Eestis tegutseb 74 Maxima kauplust, millest 54 on Maxima X kodukauplused, 19 Maxima XX supermarketid ja üks Maxima XXX hüpermarket. Eesti kauplused annavad tööd ligi 4000 inimesele. 2014. aastal ulatus Maxima Eesti netokäive 401 miljoni euroni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara