Tigeri jaekett järgib IKEA valemit

Taani jaekett Tiger
Taani jaekett Tiger

Taani jaekett Tiger, millel on kauplus ka Tallinnas Solarise ja Ülemiste keskuses, kasvab mühinal Rootsi sisustuskaubamajale IKEA sarnase kontseptsiooniga, pakkudes lahedaid asju odava hinnaga.

Londonis Notting Hilli linnajaos sel kuul avatud pood viis keti kaupluste arvu 500-le. Maikuus kinnitati kanda New Yorgis ning nüüd keskendutakse kiirele laienemisele Põhja-Ameerikas ning Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas, kirjutab agentuur Bloomberg. Igal nädalal avab kett keskmiselt kolm uut kauplust.

„Ma ei näe mingit põhjust, miks me ei suudaks sellises tempos kasvu jätkata,“ ütles Bloombergile Tigeri prantslasest tegevjuht Xavier Vidal, kes asus ametisse jaanuaris. „Kapital meie kiiret laienamist ei piira.“

Tigeri kauplused on tavaliselt täis ostjaid, kes näpivad vidinaid, mida nad varem poleks ettegi kujutanud. Vuntsidega pudelivinnasid või vildist laimirohelisi elevante. Ühine nimetaja on, et tooted on värvikad ja odavad, ütles Vidal. Ligi 95% toodetest on odavamad kui 15 dollarit tükk.

„See on n.ö elustiili-ostlemine, mitte baasvajaduste rahuldamine,“ ütles Mette Skovgaard Frich Taani konsultatsioonifirmast Retail Institute Scandinavia. „Seda toidab Põhjala disaini trend ja hinnatase, mis teeb ostu tegemise lihtsaks.“

20 aastat tagasi Kopenhaagenis ühe kauplusega alustanud Tiger tegutseb täna 26 riigis, sortimendis on üle 2500 toote. Aastal 2014 kerkis kasum 68% 196 miljonile Taani kroonile (26,2 miljonile eurole), käive kasvas 44% 2,46 miljardile kroonile.

Tigeri emafirma Zebra A/Si asutaja Lennart Lajboschitz müüs aastal 2012 70% firmast investeerimisfirmale EQT AB, mis on seotud Rootsi Wallenbergide tööstusperekonnaga. EQT investeerib tavaliselt firmasse 4-5 aastaks. Zebra suhtes ajaraami pole, sest firmal on veel ruumi kasvada, ütles Bloombergile EQT Taani osakonna juht Morten Hummelmose. Perspektiivis näeb ta firma noteerimist börsil.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara