Odavkett Lidl sektori parimaks palgamaksjaks

Odavkett Lidl
Odavkett Lidl

Suurbritannias jõudsalt laienev Saksa odavkett Lidl tõstab 1. oktoobrist esimese supermarketina kõigi oma töötajate palga tasemele, mis võimaldab vähemalt minimaalse toimetuleku.

See tagab igale töötajale üle riigi tunnipalgaks vähemalt 8,20 naela ehk 11,2 eurot, Londonis aga veelgi rohkem – 9,35 naela (12,7 eurot) tunnist, kirjutab ajaleht Telegraph. See tähendab aastapalga tõusu keskmiselt 1200 naela (1639 euro) võrra ning puudutab Lidli 17 000 töötajast 9000.

Suurbritannia valitsus plaanib tuleva aasta aprillist praeguse miinimum tunnipalga (6,5 naela) asendada n-ö äraelamist võimaldava palgaga (living wage), mis algaks 7,20 naela tasemelt ja kerkiks 2020. aastaks 9 naelale tunnist.

Lidl lähtub aga arvutustest, mille on teinud Living Wage Foundation. Novembris avaldab see organisatsioon oma uue arvutuse palgatasemest, mis võimaldab minimaalse äraelamise. Lidl on lubanud, et kui number on kõrgem, siis tõstetakse ka Lidli töötajate palka.

Lidli tegevjuht Ronny Gottschlich ütles, et palgatõusuga tahetakse rõhutada iga töötaja panuse tähtsust ühises meeskonnas.

Praegune palgatõusu plaan läheb Lidlile maksma 9 miljonit naela (12,2 mln eurot) aastas, kuid tänu headele majandustulemustele ei ole see probleem. Mullu ületas Lidli käive Suurbritannias 4 miljardit naela. Firma tahab riigis kaks korda suuremaks kasvada ja kasvatada oma kaupluste arvu 1200-1500-le.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara